Modent boyband-begjær

Ro

Hvorfor blir damer i 30 og 40-årene fremdeles mo i knærne av Take That?
Svaret er at kvinner er mer trofaste enn menn, skal vi tro The Telegraph.

Når boybandet i kveld gjester Skavlan er det i sammenheng med at de igjen skal ut på turnè. Selveste rosinen i pølsa er at de nå er gjenforent med vår alles Robbie Williams.

For oss nordmenn er kanskje Take That noe vi forbinder med 90-tallet, men i Storbritania er de massive og har vært det i flere år.

Den forestående turneen som starter i  2011 er derfor en av de største i øyrikets historie. Selskapet som selger billettene rapporterer at Take That-gjenforeningen med Robbie slår alle tidligere salgsrekorder med mer enn 50 prosents margin.

Blodfansen som kaller seg “Thatters” er med andre ord like ivrige nå som  da de var tenåringer. Mens menn på sin side kanskje ikke fullt så interessert i sin ungdoms sexsymboler, er Thattersene et eksempel på at damers kjærlighet ikke ruster så lett.

Skribenten, Helen Brown i The Telegraph, mener at den kvinnelige fansens overstrømmende lojalitet rett og slett kommer av at de drømmer om å bli gamle sammen med Take That-medlemmene. Det som begynte som en tenåringsforelskelse har med andre ord utviklet seg til varig kjærlighet etter som årene går.

Og for at damene skal fortsette å elske bandmedlemmene må de vokse i takt med fansen. Også her leverer Take That.  Gutta som før var glatte sex-symboler, framstår nå som modne, trygge familiemenn.

Det Robbie er tilbake er også perfekt timet med tanke på fansens familiesituasjon. Mens Take That i starten i stor grad hadde en kvinnelig fanskare, ble det helt stuereint for menn å høre på Robbie etter at han tok hatten og gikk i 1995.  Robbie ga hele boybandpakken fingen, begynte å dope seg og menget seg med kred-musikere.

Han spydde ut en rekke hits som snakket rett til den typiske britiske ”lad” med klassiske tekstlinjer som ” My breath smells of a thousand fags. And when I’m drunk I dance like me Dad”.

Dermed kan også ektemennene til Take That-fansen bli med på konsert å synge med. I tillegg har bandet de senere årene laget noen enorme sceneshow som kan appellere til barna. Et voilà – appellerer en Take That-konsert til hele familien.

Og etter en sjarmoffensiv hos Skavlan i kveld, tør vi vedde på at den gamle Take That-forelskelsen blusser opp igjen hos modne kvinner skandinavia rundt.

Jeg skal i alle fall sitte klar. «Relight my fire», Robbie!

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405