Slowflyt-tv-bonanza: Snobberi eller kult?

Jadda. Til sommeren kan du som har fått nok av snappy redigering og retusjert virkelighet igjen få hvile øynene på noe mer behagelig. From the makers of «Bergensbanen minutt for minutt» og «Flåmsbanen» kommer nemlig nå  «Hurtigruten». En ikke mindre enn 134 timers direktesending på NRK.  Avgangen vil skje klokken 20.00 på NRK 2. Sendedag er ikke klar, men programmet vil bli sendt sommerstid, trolig rundt St. Hans.

Vi spør: Er denne ekstreme slow-tv-trenden et symptom på at vanlige seerne begynner å vende seg mot meningsløshet på skjermen?  Eller er dette rett og slett snobberi for- og av den hvite, twitrende middelklassen? Vil det gi popkulturell kred å komme på arbeid i sommer og si: «Djiziz,  jeg er så trøtt i dag fordi jeg satt oppe i hele natt og tok Hurtigruten i min egen stue»? Hva skal man tro når 4000 mennesker er medlem av «Bergensbanen minutt for minutt»-gruppen på Facebook? Og hva skal man mene om twitrere som går rundt med sånne t-skjorter?

Mange spørsmål, få svar. Ennå.

Mens vi tenker tar vi oss 57 minutter på Flåmsbanen.


Publisert

i

av

Kommentarer

Ett kommentar til “Slowflyt-tv-bonanza: Snobberi eller kult?”

  1. Nina avatar
    Nina

    Eg er for langsam tv som tilskot til all anna tv. Det er jo ikkje slik at noko anna må vike for desse programma, kanskje bortsett frå litt trav og Keno på kulturkanalen nrk 3. Trur det gir lite gatevis-kred, men kan nok gi ekstra styrke til eit nørdeimage. Elles har eg eit heitt tips til tilhengjarar av langsam tv – livekamera på Finse stasjon, der ein kan følgje med pålivet på stasjonen heile døgnet! Mmmmmmmm. Herleg avslappande.
    http://www.bt.no/kamera/article147.ece

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *