Stor Storbynatt

Selv befinner jeg meg i gruppen «Kvinne med lite kritisk adferd når det kommer til komiduen Bård&Harald i egen husstand».

De som så «Storbynatt» i går tar spøken. For det var de absurde informasjonsvideoene fra Helsedirektoratet som tronet den første sendingen av komikernes comeback på NRK.  Allerede nå vil jeg tro at ulike varianter av lite spesifikke lidelser svirrer rundt i sosiale medier. Og det er nettopp dette som kjennertegner Bård & Harald. De klarer på en enkel sketsj å skape konsepter og one-linere som de kan bruke program etter program og som lever videre i folks bevissthet. Hemmeligheten ligger i at de ikke er redd for å la hvert innslag vare akkurat litt over smertegrensen av hva vi kan tåle.

I likhet med «Little Britains» irriterende «Fat Fighters»-dame er mannen fra Helsedirektoratet såpass repeterende at han setter seg på hjernen. Også på andre områder kan man sammenligne Bård og Harald med Matt Lucas and David Walliams fra den britiske serien.  Alle prøver de å si noe om samfunnet rundt seg på en ytterst sær og intelligent måte. Og det er ikke alltid en behagelig opplevelse å være tilskuer til de ulike stuntsene. Pute-foran-ansiktet-faktoren var skyhøy i går  da Martine Aurdal dro på seg hijab og snakket varmt om norsk feminisme. Det er bare å glede seg til neste møte med «Storbynatts» flerkulturelle reporter. Dersom man skal bruke tid på denne type satire så skal det lugge litt.

På mange måter funker «Storbynatt» på de stedene «Radioresepsjonen på TV»  falt gjennom sist uke.  Helsedirektoratmannen til Bård Tufte er merkelig og irriterende, men er like vel laget med en slags varme i bunn, mens Radioresepsjonens Harald Rønneberg-fan kun er kinky og ekkel. Bård & Harald skal ha for at de ikke kun lener seg på gamle favoritter som Oslo-losen. Det blir imidlertid spennende å se om de klarer å holde koken to kvelder i uken fram til jul.

Popklikk gleder seg uansett til mer «Storbynatt»

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405