a-ha: De 50 beste låtene – rangert!

AF932CC0-C687-4A94-A2D4-6A44DF0AC16FForuten å følge Morten Harket, Pål Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen på turné, forteller «aha The Movie» historien om tre unge karer med store drømmer om å erobre verden med sin musikk.

Drømmer som skulle vise seg å gå i oppfyllelse. For da «Take On Me» toppet Billboards hitliste i 1985, var det startskuddet på en fantastisk musikalske reise. Filmen forteller også om en reise drevet fremover av tre ambisiøse musikere med så skyhøye ambisjoner at det førte til både konflikt og trøblete vennskap i flere tiår.

Filmen, som har premiere den 3. september, er blitt møtt med stormende jubel av et nærmest samlet norsk pressekorps. Popklikk har ikke sett den ennå, men kommer garantert til å besøke kinoen rett rundt hjørnet i løpet av uka.

I anledning premieren, har Popklikk fått lov til å publisere filmens manusforfatter og regissør, Thomas Robsahm, sin spilleliste av det han mener er a-ha sine 50 beste låter. I rangert rekkefølge!

Popklikk kan røpe at vi synes utvalget er både spennende og variert, men at vi ikke nødvendigvis er helt enig meg Robsahms i ett og alt. Vi har for eksempel en annen låt på førsteplass. Men så lenge vår vinner befinner seg på Robsahms topp 10, er det selvfølgelig innafor.

Hva synes du om Robsahms utvalgt? Enig eller uenig? Legg gjerne igjen en kommentar med din topp 10-liste i kommentarfeltet her eller på Facebook. God lytting!

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1655