Årets funn!

389CFE52-0F73-44E5-9457-35754C400DAAPlateanmeldelse: Adult Mum – «Driver» (album, 2021)


På sitt tredje album forsyner Adult Mom verden slentrende og laidback rock bygd opp rundt gode melodier og interessante tekster. Av og tid blir det god pop ut av dette også, som for eksempel på supermelodiøse låter som «Breathing» og «Checking Up».

Adult Mom består i all hovedsak av Stevie Knipe, en fremragende låtskriver som lager musikk som oppholder seg i samme kjørefelt som artister som Bright Eyes, Riley Kiley og Waxahatchee. Knipes stemme svever gjennom låtene på behagelig vis. Låter som som man etterhvert blir veldig, veldig glad i.

Lydbildet fylles stort sett med kassegitarer og el-gitarer som støttes opp av lettbent synth, keyboard og Olivia Battells stødig tromming. Allegra Eidingers bidrag på gitar gir plata et solid dytt i riktig retning.

Låtene, som er presise og til å stole på, varer i all hovedsak i cirka tre minutter. Foruten å være en svært god låtskriver er Knipe altså både tidsbevisst og effektiv. Noe som tilfører albumet en helhetsfølelse som ofte mangler hos artister som elsker å tvære ut ting. Låtene på «Driver» glir sømløst over i hverandre og før du vet ordet er kjøreturen over. Men da er det heldigvis bare å tråkke inn gassen og legge ut på enda en tur.

Tekstene på «Driver» er stort sett så interessante, underholdende, såre og undrende at man som lytter rett som det er må legge ørene mot asfalten for å høre på ordene som trenger seg på. Ord som, med overskudd og glimt i øyet, dveler rundt hverdagslige hendelser i en verden det ikke alltid er like lett å forholde seg til. «Berlin», «Sober» og «Adam» er tre herlige eksempler på hvordan gode melodier og smarte og underfundige tekster smelter sammen på utsøkt vis.

Med tanke på at dette er mitt første møte med «Adult Mum», fremstår «Driver» mer og mer som årets funn. «Driver» er nemlig et drivende godt album jeg kommer til å høre veldig mye på i tiden fremover.

Nå er det din tur feste sikkerhetsbeltet og fyke inn i Adult Moms fascinerende musikalske univers.

Foto: Epitaph Records (promo)

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1655