Best akkurat nå

142491DB-62B8-4194-882D-BC96BB612798Søndag er en utmerket dag. En lang arbeidsuke har fått strukket på beina, og nye utfordringer venter rett rundt hjørnet.

Det nydeligste med helgen er likevel at det slippes enorme mengder med ny musikk hver fredag. At sånn cirka 91 prosent av musikken er totalt uinteressant for Popklikk-redaksjonen gjør ingen verdens ting. Vi bruker tiden på de deilige ni prosentene som stormer mot oss med åpne armer.

I løpet av uka har vi, i motsetning til VG og Dagbladet som bruker store mengder spalteplass på Melodi Grand Prix (som det het før i tiden) og Hver gang vi møtes, brukt tiden til å høre på de nye platene til Pelicat, Erlend Ropstad, Deerhunter, Steve Mason, Sharon Van Etten, Joe Jackson, The Delines og Better Oblivion Communiry Center. Vi har også brukt mye tid på de nye låtene til Ryan Adams, Jenny Lewis, Bob Mould, The Late Great, Lambchop, Bob Mould, Ida Jenshus, Robert Forster, SUSTO, Cass McCombs og Hayes Carll. 

Da vi oppdaget at The Long Ryders, som slipper sitt første album på over tretti år om kort tid, endelig har slengt ut «State Of Our Union» (1985) og «Two Fisted Tale» (1987) på Spotify, resulterte det naturlig nok i mye lytting på våre gamle helter.

For å perfeksjonere helgen og den kommende uka, har Popklikk satt sammen en spilleliste bestående av 30 håndplukkede låter fra artister vi setter ekstra stor pris på. Låter som stort sett har sneket seg rundt hjørnet i løpet av de siste ukene. Vær så god. Ingen ting å takke for. 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1639