De beste britpop-låtene?

BDD27F5F-5CE6-4EF8-8F7D-A0E54C17D52BFor et par år siden delte Popklikk en Pitcfork-artikkel med det de mener er de 50 beste britpop-platene. En artikkel som fikk Popklikk-redaksjonen til å diskutere så høylytt seg i mellom at vi aldri ble enige.

Popklikk har et litt anstrengt forhold til britpop. Gutta i redaksjonen hørte jo, når sant skal sies, mest på alt.country, powerpop og rock da britbølgen herjet som verst. Redaktøsen derimot, svømte rundt i britbølgene som student og partytjei. Det gikk i Elastica, Pulp og Lush mens krølltanga pumpa strøm.

Når det er sagt; Popklikk-gutta har ingen problemer med å anerkjenne flere av artistene, og ikke minst låtene, som dundret mot dem med jevne mellomrom i løpet av 90-tallet. Band som Pulp, Denim, Blur og Teenage Fanclub, er guttas favoritter.

Skjønt, er egentlig Teenage Fanclub et britpop-band? Og hva med The La’s, Morrissey, Dodgy, Travis, Ash, Lightning Seed, Cast og Babybird? Britpop, powerpop eller klassisk pop?

Tja, si det.

Inspirert av Pitchfork-artikkelen, har Popklikk plukket ut det de mener kan være blant de beste britpop-låtene (vagt formulert, der altså). Låter vi som samlet trupp, og med kompromiss og dialog som ledestjerne, kan stille oss bak (med litt jugekors).

Hva vi mener om «kampen» mellom Blur og Oasis? Absolutt ingenting.

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1655