Den beste musikken fra 80-tallet (del 2) ?

3D8900D5-7D90-4334-982C-36FAAE488B16Å plukke ut låter til den andre lista med låter fra 80-tallet skulle vise seg å bli en vanskelig øvelse. Målet denne gangen var nemlig å lage en spilleliste som var litt mer rufsete og røffere i kantene enn den forrige.

Den største utfordringen var å plukke vekk låter. Det ble nemlig, tro det eller ei, laget uendelig mye god musikk for folk som trivdes best i sorte klær og lisseslips på 80-tallet. Folk som styrte unna det meste som ble spilt på radioen eller vist på MTV.

(Du kan høre den første spillelista her)

Folk som vanka på Sardine’s, Vika teatret og Cruise cafè etter å ha spilt gjennom alle de nye platene som var kjøpt inn i løpet av uka før fredagens vorspiel.

Folk som oss. Folk som forstod at musikk og kameratskap er nøkkelen til et lykkeligere liv.

At nesten alle de 80 låtene som fyller spillelista kunne møtt oss da vi dundret gjennom svingdørene på Cruise cafè, er ikke bare en deilig tanke. Det er også en bekreftelse på at 80-tallet var langt mer enn den musikken folk flest forbinder med dette tiåret (jada, det ble selvfølgelig også plass til noen skikkelige «softiser»).

Men, at lista tilslutt endte opp med 80 låter skyldes også at vi – enten vi ville det eller ikke – ble sugd inn i tidsånden. En tidsånd som resulterte i at noen av oss periodevis rusle rundt med hockeysveis og pastellfargede collegegensere mens vi nynna på «Sledgehammer» og «Colargol». Om noen av oss hadde permanent? Ingen kommentar! At vi, etter mye om og men, tilslutt landa på 80 låter, lå vel i kortene.

God lytting, folkens!

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1671