Den beste musikken akkurat nå?

Kurt Vile
Kurt Vile

Fredag er en nydelig dag. En lang arbeidsuke vinker farvel, og helgen lokker med mange givende aktiviteter som for eksempel kaffedrikking, et par runder pingpong, enda mer kaffedrikking, sjokoladespising (Troika, alltid Troika!), et par-tre slurker Pommac og innkjøp av et trillebårlass med Napoleonskaker. Er det rart man er happy? 

Det nydeligste med fredag er likevel at det slippes enorme mengder med ny musikk. At sånn cirka 93 prosent av musikken er totalt uinteressant for Popklikk-redaksjonen gjør ingen verdens ting. Vi bruker tiden på de deilige sju prosentene som stormer mot oss med åpne armer. Akkurat denne fredagen er det først og fremst de nye platene til John Hiatt, Elvis Costello, Kurt Vile og The Northern Belle som har opptatt oss mest. Forrige fredag var det Phosphorescent, Graham Parker, Hockney og Paul Collins som holdt i taktstokken. Vi har også brukt mye tid på de nye låtene til Minor Majority, Luke Elliot, Moneybrother, Joe Jackson og Avantgardet. 

For å perfeksjonere helgen og den kommende uka, har Popklikk satt sammen en spilleliste bestående av 25 håndplukkede låter fra artister vi setter ekstra stor pris på. Låter som stort sett har sneket seg rundt hjørnet i løpet av de siste ukene. Vær så god. Ingen ting å takke for. 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1673