Et sjarmtroll av et album

RETROKICK: Albert Hammond Jr. – «Yours To Keep» (album, 2006)

Det som imponerer mest med «Yours To Keep» er måten Albert Hammond Jr. sine mange gitarer preger lydbildet på en enkel men likevel raffinert måte. Det er liksom ingen tvil; gutten storkoser seg. Den kule og hypa gitaristen i The Strokes er byttet ut med en avslappa fyr som lager fengende poplåter i krysningspunktet The Beach Boys og The Beatles. Og bittelittegrann The Strokes. På sitt beste er dette utsøkt pop.

I åpningslåta «Cartoon Music For Superheroes» møtes Supermann og Brian Wilson hverandre i cirka to minutter. En perfekt inngang med deilige koringer før tempoet skrus opp en anelse i «In Transit». Som med tøff tromming, lekne gitarer, herlige koringer og et fengende refreng er et av albumets absolutte høydepunkter. Etter to greie og hyggelige låter klatrer Albert med lette steg opp på fjelltoppen igjen. Der han fremfører tre flotte sanger.

Det begynner med «Blue Skies» som rusler rolig av gårde omgitt av bjelleklang og akustiske gitarer. En låt som vokalmessig minner veldig om John Lennon. Noe som er ganske artig med tanke på at Sean Lennon både korer og spiller piano på den neste låta, «101». En catchy låt med masse feite gitarriff som etterfølges av muntre og veldig britiske «Call An Ambulance». En suveren sang der Kinks møter The Beatles. Etter å ha laget ekte hattrick mister Albert litt fotfeste og sklir noen meter ned i bakken.

Men bare noen meter. For både «Scared» og «Holiday» er ganske så fine. Avslutningslåta «Hard To Live In The City» åpner bra, men blir litt ensformig i lengden. Avslutningen derimot med trompet og trombone er forfriskende. Et ord som også passer fint når jeg skal oppsumere albumets kvaliteter. For Albert Hammond Jr. har definitivt lyktes med å lage et upretensiøst og melodiøst album man skal være ganske gretten for ikke å like.

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1624