Favorittlåtene står i kø

A6E14F93-5628-4025-8306-55D7CE40B4C2Plateanmeldelse: Young Guv – «Guv III» (album, 2022)

I siste halvdel av 2019 tilta det fullstendig for begge Popklikk-Espenene, etter å ha hørt på to plater med Young Guv («Guv I» og «Guv II»). Plater fylt til randen med magiske poplåter med store doser power. Noe som resulterte i to svært begeistrede anmeldelser av Espen (den yngre), og en meget pen tredjeplass da musikkåret 2019 ble oppsummert.

Og nå har endelig «Guv III» landet! Men ikke nok med det; «Guv IV» er heller ikke så veldig langt unna.

Young Guv er solo-prosjektet til Ben Cook med bakgrunn fra band som No Warning og Fucked Up, en kanadier som etterhvert flyttet til Brooklyn, New York City. Da han og resten av gjengen måtte droppe turnévirksomheten på grunn av pandemien, endte han opp med å skrive ny musikk i villmarken i New Mexico. Mens andre sov, brukte Cook ofte nettene til å skrive låter. Noe som resulterte i nok sanger til to flunkende nye album.

Som på de to foregående platene, består «Guv III» av ekstremt fengende gitarmusikk med beina godt plantet i både England og USA. Det tar ikke langt tid før slektskapet til band som The Beatles, Big Star, The Byrds, Cheap Trick, Oasis, Marshall Crenshaw, Syl Sylvain, The Rubinoos, Paul Collins Beat og Teenage Fanclub, dukker opp i horisonten. Og da har jeg bare nevnt noen få av favorittbandene mine jeg hører gjenklangen av på plata.

I sine anmeldelser på Popklikk av Young Govs to foregående platene, skrev Espen (den yngre) at Young Guv hadde gitt ut noe av den kuleste og mest fengende gitarpopen på denne siden av 2000-tallet. Noen Cook og gjengen definitivt har fortsatt med på «Guv III». 

«Guv III» består av 11 låter der favorittene bokstavelig talt står i kø! Med unntak av det nydelige, Kinks-aktige avslutningssporet, «April of My Life», er låtene av den svært fremoverlente sorten. Som små, driftige raketter fyker de rett til himmels. Omgitt av et lydbilder der gitarer, trommer og bass dominerer, sitter alle låtene umiddelbart. Da jeg her forleden hadde hørt plata tre ganget på rappen, ville jeg  bare ha mer. Og sånn sett kan man si Young Gov lager svært avhengighetsskapende musikk som man aldri blir lei av å høre på.

Om du ikke har hørt noen av Young Govs tre siste plater, er det bare å sette igang å lytte. Du kommer garantert ikke til å angre!

Foto: Run for cover Records (promo)

 

 

 

 


Publisert

i

, ,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *