Fra arkivet: Litt sånn Springsteen?

9D491B82-42A6-4A29-B63F-DD28D0FB0F5DDa Popklikk-redaksjonen forleden dro til Spjelkavik på en konferanse om Nietzsches forhold til pisken, ble vi spredd for alle vinger på flyet.

Redaktøsen falt på plass mellom en meget stor mann fra Lofoten med «På sporet av den tapte tid» limt fast i nevene og en dame som snakket mye og lenge om Napoleons forhold til undertøy.

Herman, som er en pratmaker i verdensklasse, prata høl i hue på ei dama på sånn cirka 75 år fra Loddefjord. Hermans temaer var Marillons beste skiver, Arsenals drakter i perioden ’75-’94 og problemstillinger knyttet til filosofiske problemstillinger rundt høna eller egget.

Espen, gutten med gullbuksene og solide sømmer i slengbuksa, var så heldig å bli sittende sammen med en fyr som var ekspert på måker. Noe Espen satte så stor pris på at han den siste uken har lært seg 32 forskjellige måkelyder.

Foruten å snakke om måkenes fortreffelighet, var den sympatiske og vakre mannen ved Espens side, også svært opptatt av musikk. Eller for å være mer presis: Bruce Springsteens musikk.

Da Espen forlot flyet og vandret inn i den glødende solen, hadde han fått følgende utfordring: Om han lagde en perfekt spilleliste med artister han trodde Springsteen vil digge innen den 4.juli, lå det en måke-safari i potten.

Et utfordring Espen takket ja til med begeistring i røsten og som han utførte med både genanse og verdighet. Og en anelse pisk.

Her er resultatet.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1658