Guds utvalgte spilleliste?

Gud?
Gud?

Universet er fylt til randen med så mye musikk at – om vi ikke er forsiktige og begynner å lage kun kvalitetsmusikk – universet kommer til å sprenges i fillebiter om kun kort tid.

Hvilket innebærer at MGP og all verdens talentkonkurranser må avvikles umiddelbart.

Popklikk har fått tilgang til denne alarmerende informasjonen fra Sjefen sjøl, altså Gud. Hvilket innebærer at Nietzsche, Marx og Freud var helt på trynet.

Hvilken Gud det er snakk om er vi litt usikre på, men når vi ber han beskrive seg selv bekrefter han at han har skjegg og ligner litt på Homer S. Han forteller videre at han liker damer, raske biler, Pommac, foldeskjørt og engelsk fotball. At han bor i et gigantisk hus med utsikt over hele universet er ifølge ham en privatsak, noe vi selvfølgelig respekterer.

Det var da først da Han kontaktet oss fra oven ved hjelp av en gigantisk megafon, at de rystende nyhetene nådde oss for første gang. Han fortalte oss at Popklikk-redaksjonen var hans utvalgte folk og at vi måtte gå ut å gjøre alle folkeslag til hans disipler. Budskapet var at om menneskeheten ikke slutten med å lage så mye, og her siterer vi mannen selv: ”så uendelig mye drittmusikk fullstendig uten mening og dybde”, ville universet eksplodere innen noen få måneder. Den videre dialogen var som følger:

Lyttelua: Kokosnøtter?

Herman: Oj, oj, oj og jeg som har bestilt tur til Madagaskar i oktober.

Gud: Det kan du bare glemme, med eller uten sølvpenger.

Espen: Hva gjør vi, mester?

Gud: Spre kvalitetsmusikk som nesten ingen har hørt til folket. Lag fete spillelister.

Redaktøsen: Kan du hjelpe oss i gang, oh herre?

Gud: Jeg har laget den første spillelista, men fremover er det opp til dere. Vinn eller forsvinn. Universet er avhengig at dere gjør en god jobb. Stå på og send regning med mange nuller.

Espen: Må vi begynne å bruke sånne morgenkåper som disiplene brukte for over 2000 år siden?

Gud: Nei, ifør dere Fred Perry-antrekk. Og Doc Martens på beina. Puss tenna og spis Troika. Snakkes.

En dag senere fikk vi overbrakt følgende spilleliste fra to usedvanlig vakre engler som spiste hver sin Napoleonskake mens de babla i vei på hebraisk. Popklikk-redaksjonen krysser fingrene og later som om dette ikke har skjedd.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1617