Hæ, har du ikke hørt disse?

51971B98-FBB8-40D4-A62B-DD72295C4895For tre uker siden raste en av LP-hyllene mine sammen, og vips var gulvet dekket av en haug med album jeg ikke har hørt på siden Platekompaniet ble byttet ut med Spotify.

Da jeg flyttet for 13 år siden ble det fullstendig kaos i både LP-og CD-samlingen min. Den alfabetiske ordenen som hadde gjort det mulig å manøvrere rundt omkring i herligheten, var plutselig en saga blott. Vi snakket fullt anarki! Noe som er lett problematisk når man skal finne fram blant veldig, veldig mange utgivelser (jeg sluttet å telle for mange år siden).

Hver gang jeg skulle høre på en utvalgt plate, dukket den stor sett opp i den aller siste hylla. Noen ganger var jeg så sliten i armer, rygg og hodet at jeg rett og slett ga opp! Trøsten var at det alltid dukket opp mange gullkorn underveis. Det som i utgangspunkt var en jakt på Lloyd Cole & The Commotions fantastiske debutalbum «Rattlesnakes», endte for eksempel opp med en diger bunke med plater jeg ikke hadde hørt på årevis.

Da jeg for noen dager siden satt å bladde i bunken på gulvet, dukket det opp så mange plater fra fortiden jeg nesten hadde glemt, at minnene og gledestårene tok fullstendig overhånd.

Det var da jeg bestemte meg for å lage en spilleliste bestående av uhyre diggbare låter laget av artister svært mange har gått glipp av.

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1645