Håndflateklask i panna

(Foto: stellamwangi.com)

I løpet av en lang popkulturell uke er det mange grunner til å gremmes. Det er for eksempel påfallende hvor store vansker media har med å forholde seg til Stella Mwangi på en normal måte.

Det er som om intervjuerne i møte med henne utvikler en slags monokulturell tourettes og blir så fokusert på at hun er av afrikansk opphav at alt annet bare blir bakgrunsstøy.

Les også: Steeeellllaaa!

Her har vi en artist som (tiltross for en sterkt diskutabel vokalprestasjon) faktisk har vunnet Melodi Grand Prix. Det går an å heve nivået og snakke med henne om andre ting enn rasisme og eventuelle vanskeligheter i oppveksten.

Det kanskje svetteste innslaget stod Dagsrevyen for på mandag.

Ingvild Bryn klarer å snu hele situasjonen til å snakke om problemer og konflikter framfor det faktum at Stella gruset de andre konkurrentene i antall seerstemmer.

«Korleis er det å være tokulturell?» «Du har jo vært et eneste stort smil. Har det vært uproblematisk å være av afrikansk opprinnelse?» «Føler du at du har opplevd rasisme?»

Tankene gikk til Bye&Rønnings parodi på «Migrapolis»

Så følges det hele opp av et idiot av et kvinnemenneske som sitter å spyr ut rasistisk oppgulp på Facebooksiden sin i det som antageligvis må være et resultat av den dødelige komboen rødvin og sosiale medier. Pang har vi førstesider i et par dager.

Og nå. I kveld. Skavlan. Allerede nå kommer oppslagene om at Mwangi  må stoppe talkshowkongen i jakten på rasismekonflikten.  Mens artisten prøver å unngå diskusjonen fortsetter Skavlan til hun tilslutt begynner å snakke om jakken sin.

Vi klasker håndflaten i pannen og feirer heller Stella med noen overraskende fete videoer av henne når hun faktisk gjør det hun kan best. Nemlig rappe.

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405