Nick Cave slapp nytt album i dag!

20DE51E0-6D18-4E7D-BCFD-8DCFDF083F5DNesten ut av det blå slapp Nick Cave & Warren Ellis et album i dag. Dette fremkommer av presseskrivet:

«Carnage» er et nytt album av Nick Cave & Warren Ellis, spilt inn iløpet av noen uker under nedstengningen i UK. Selv om de to har komponert og spilt inn mye filmmusikk sammen, og Ellis lenge har vært med i The Bad Seeds, så er dette første gang de har spilt inn et helt album med låter som en duo.

Cave beskriver albumet som “a brutal but very beautiful record nested in a communal catastrophe.”

“Making Carnage was an accelerated process of intense creativity,” sier Ellis, “the eight songs were there in one form or another within the first two and a half days.”

Cave & Ellis’ soniske og tekstlige eventyrlyst fortsetter uten stans på Carnage, et album som kom nesten som et uhell ut av nedetiden skapt av den lange, angstfylte globale nødsituasjonen. «Carnage» er et album for disse usikre tidene – et skudd rett igjennom, med øyeblikk av destillert skjønnhet, som resonnerer med en nesten trassig følelse av håp.

Cave and Ellis’ kreative kjemi er rotfestet i deres lange historie med å lage musikk, både som samarbeidspartnere og som individuelle artister. Deres spor krysset første gang i 1993, da Ellis spilte fiolin på en rekke låter på Nick Cave & The Bad Seeds-albumet, Let Love In, før han ble med i bandet som fullt medlem. De to har også spilt inn som Grinderman, danner i 2006, og har komponert og spilt inn en rekke film-, TV- og teaterlydspor sammen.

CARNAGE er ute nå på Goliath Records på alle digitale plattformer.

Foto: Joel Ryan/Promo

Her kan du høre plata:

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1658