Litt sånn Springsteen

Da Popklikk-redaksjonen forleden dro til Gran Canaria på en konferanse om Nietzsches forhold til pisken, ble vi spredd for alle vinger på flyet.

Redaktøsen falt på plass mellom en meget stor mann fra Algarve med «På sporet av den tapte tid» limt fast i nevene og en dame som snakket mye og lenge om Napoleons forhold til undertøy.

Herman, som er en pratmaker i verdensklasse, prata høl i hue på ei dama på sånn cirka 75 år fra Loddefjord. Hermans temaer var Marillons beste skiver, Arsenals drakter i perioden ’75-’94 og Grankas historie.

Espen, gutten med gullbuksene og solide sømmer i slengbuksa, var så heldig å bli sittende sammen med en fyr som var ekspert på måker. Noe Espen satte så stor pris på at han den siste uken har lært seg 32 forskjellige måkelyder.

Foruten å snakke om måkenes fortreffelighet, var den sympatiske og vakre mannen ved Espens side, også svært opptatt av musikk. Eller for å være mer presis: Bruce Springsteens musikk. Mannen som i dag fyller 70 år!

Da Espen forlot flyet og vandret inn i den spanske solen, hadde han fått følgende utfordring: Om han lagde en perfekt spilleliste med artister han trodde Springsteen vil digge, lå det en måke-safari i potten. 70 år, 70 artister (sånn cirka).

Et utfordring Espen takket ja til med begeistring i røsten og som han utførte med både genanse og verdighet. Og en anelse pisk.

Grattis Bruce. Du er definitivt sjefen over alle sjefer!

Her er resultatet.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1645