Kåres beste album?

22C3849F-A0FF-45B1-962B-A20540B59F80Plateanmeldelse: Kåre Indrehus – «Kloke ord for døve ører» (album)

Tekst: Tormod Reiersen

Glad i finurligheter og betraktninger om hverdagsliv lagt på toppen av fin musikk? Sunnmøringen Kåre Indrehus er ute med sitt fjerde album med viser på tre år. Det må dog tilføyes at de fleste klokker inn på under 30 minutter. Albumene er likevel innholdsrike.

Vi har tidligere fått perler som «Vegansk vise», «Hund som hobby», Kosebamsen din» og «Lykkepillen Mille», for å nevne et par familiefavoritter. For; hos oss liker vi Kåre, hans skjeve blikk; og vi kommer ikke unna det: Kåres særpregede stemme. Den er nok ikke for alle, men man kjenner ham umiddelbart igjen. Litt i samme tradisjon som Arild Nyquist og Jan Erik Vold? Jeg synes Kåre synger bedre for hver plate.

Årets plate har den flotte tittelen «Kloke ord for døve ører». To høydepunkter er duettene med kona, Maria ingrid Vosgraff Moro, på «Bot & Bedring» og «Under din paraply». Stemmene står fint til hverandre. En annen umiddelbar favoritt er «Ei weekend på spa».

Nevnes må også duetten med Egil Olsen, «Gå stille i dørene»: «For e veit at det ikke er lett, å forstå det dei sa om sunt folkevett. Ja, e veit at det ikke er lett å forstå at dei nok kan ha rett og at du kan ta feil.»

Flere av tekstene handler om familie og hverdagslivets magi. Og større begivenheter som å bli far. Man kan ta lett på det musikalske når man hører på Kåre. Det må man ikke. Det foregår mye spennende bak hans betraktninger. Jeg er stor fan av pianoet. Men også munnspillet og gitaren bidrar til å skape en flott stemning og kontraster til Kåres sang. Alt spilt av ham selv.

Kåre har laget bra plater før, og med «Kloke ord for døve ører» har hans univers fått et flott, nytt tilskudd.

Lyttelua
Lyttelua
Artikler: 192