Når fortiden våkner

30703B41-60E3-4CAF-8440-BF27EBE93DDAJeg sitter på Pcen til Lyttelua. Jeg er på Spotify. Leter etter musikk. Inspirasjon. Trolldom. Magi.

Stua til Lyttelua ser ut som en bomba kornåker. Flasker overalt, en veltet bokhylle, ketchup på veggen.

Det er helt stille. Klokken er 10:00. Kjedsomheten lusker rundt på gulvteppet.

Jeg titter på spillelistene til husets herre. Ingen store overraskelser. The National, Vampire Weekend, Ulf Lundell, Nick Lowe. Stolen knirker og gir fra seg et gjesp.

Jeg reiser meg opp og slentrer bort til kjøleskapet. Lager meg en skive med rekesalat. Brekker opp en Pommac.

På veien tilbake til kjedsomheten, plukker jeg opp to cd’er som ligger under en ødelagt stol. The Church og The Triffids. Jeg kjenner gleden renner fra tærne og opp. Hodet smiler. Tankene jubler. Endorfinene klyper meg i sjela.

I to timer hører jeg på to av 80-tallets fineste band. Jeg tenker på Sardine’s og Cruise Café. Jeg tenker på kongene fra Kongsveien, bordtennisbord, Brut og lisseslips.

Spredd for alle vinder. Opp i røyk. Borte vekk. Aldri mer.

Men musikken lever. The Churchs «Almost With You» og The Triffids’ «Wide Open Road» stopper tiden. Slikker sårene. Fyller opp tanken.

Og rett rundt hjørnet sitter fremtiden og venter på at Lyttelua skal slenge innpå en kokosnøtt mens han nynner på Harry Nilsson. (Meta)


Publisert

i

,

av

Kommentarer

2 kommentarer til “Når fortiden våkner”

  1. Georg Georgsen avatar
    Georg Georgsen

    Egentlig så er jeg ikke helt fra 80 tallet så jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, tror ikke jeg har den samme musikk smaken…

  2. Sven A avatar
    Sven A

    WTF! …som om jeg skulle ha laget spullelista sjøl! Pure earcandy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *