Nekter å la Queen gå i graven

Trommeslager Roger Taylor har tatt initiativet til Queen-versjonen av American Idol (Foto: Queen Extravaganza)

Det er 20 år siden Freddie Mercury døde. Og 40 år siden Queen oppstod. To av de tre gjenværende medlemmene nekter imidlertid å begrave bandet.

Tredjemann, John Deacon, la bassen på hylla allerede i 1997,  men trommeslager Roger Taylor og gitarist Brian May kommer stadig med nye påfunn for å holde den rojale dama i gang.

Tidligere har det vært skyggeutgaver av Queen med Paul Rogers (eks Bad Company og Free) på vokal. Taylor og May har også promotert et vell av musikalen «We Will Rock You» verden rundt.

Det nyeste påfunnet er «Queen Extravaganza», bandets egen utgave av Idol.  Under slagordet «Ditch the day job – become a rock star» arrangerer bandes trommeslager en konkurranse for å få tak i de største Queen-talentene i Nord-Amerika.

Tiltaket blir selvsagt forklart å være en del av 40-årsjubileet som feires i år og skal gi de utvalgte muligheten til å turnere i USA og Canada i 2012.

– It’s going to be very visual, there are going to be some shocks and some tremendous surprises. It will be a rock celebration in the royal tradition, sier Queen-medlemmet på kampanje-siten.

Taylor, som har solgt over 300 millioner album og spilt over 700 konserter med bandet, skal selv sitte i dommerpanelet. 50 musikere (vokalister, gitarister, bassister, trommeslagere og tangenttraktører) går videre til andre runde, så kommer publikum inn i bildet.

Vinnerne vil kunne bli med på en tremåneders turné og motta  full lønn. Taylor presiserer at de slett ikke er på jakt etter folk som likner på bandmedlemmene.

Roger Taylor er intervjuet i den britiske avisen The Telegraph i forbindelse med jubileet. De slår fast at han kunne vært en holden tannlege med hørselen i behold, i  stedet for en svært velstående rockestjerne som ikke klarer å oppfatte hele spekteret av lyd lenger.

Taylor hadde vært i to band allerede før han fylte 13 år (the Bubblingover Boys og the Cousin Jacks) og har sammen med May sluppet for en jubileumsbok fullstappet med plakater, billetter, bilder, skriblerier og diverse memorabilia.

Den heter originalt nok «40 years of Queen» Brian May har gjort et stort intervju med den samme britiske avisen om sin egen tilstand etter Freddies bortgang, og Taylor sier til The Telegraph at det er mulig bandet kommer sammen igjen i forbindelse med OL i London i 2012.

Jeg er, til tross for alle viderverdighetene, fortsatt en svoren Queen-fan, og synes Freddie Mercury hadde den mektigste stemmen i hele rockeuniverset. Verken Freddie eller bandet har noen gang vært engstelige for å overdrive, og 20 år etter stjernens død kjører to av medlemmene fortsatt merkevaren Queen på høygir.

Her er noen av bidragene til «Queen Extravaganza».  Første runde avsluttes den 7. november:

Mannen med hårføneren, Marc Martel, synger «Somebody to Love» (1976). Den er allerede spilt over 2,6 millioner ganger. Han er så skremmende lik stemme- og utseendemessig at du lurer om Freddie er tilbake (for det ikke juks, er det vel? Pleaaase, si at du ikke har jukset, Marc!!!)

Joe Flask, gutten med grimasene, spiller gitarsolo på «Killer Queen» (1974):

Joe Tortonesi, også «kjent» som JoeDrums, spiller «Seven Seas of Rye» (1973), fra debutalbumet til Queen:

Her kan du se flere auditions


Les også: Nei, det er ikke Queen som kommer til Norge!

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233