Popklikk Helg: When we were young (and pretty)

Som unge herrer på 80 og 90-tallet levde Popklikks Herman og Espen sine liv i hovedstaden. Uten å kjenne hverandre hørte de på den samme musikken, besøkte de samme platesjappene, drakk på de samme utestedene, leste Puls og Beat og elsket britisk fotball.

Da de møttes for første gang på Espens terrasse for å diskuterte et magasin for herrer, hadde Herman fremdeles krøller. Espen derimot hadde mistet sin berømte løvemanke og satt skalla igjen.

Begivenheten fant sted en vakker sommerdag, og Herman, som snart skulle bli redaktør for ABC Nyheter, syntes at Espen, selv han var litt rar, hadde en usedvanlig god musikksmak. Espen, for anledningen ikledd en rød Fred Perry piquet, likte Hermans musikksmak selv om han ikke helt skjønte greia med Marillion og Queen.

Det ble en legendarisk kveld som, når sant skal sies, egentlig aldri har tatt slutt. Når de i dag møtes i Popklikks moderne lokaler prater de nemlig fremdeles om de samme tingene. Som for eksempel Sardines, Thåström, Wenger, Plura, vinyl, Hermans hårmanke og Kevin Rowland.

Hva som ramlet ut av høytaleren den legendariske kvelden? Vel, nå skal du høre…

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1668