Popklikk tar det piano

Tom Waits og hans piano
Tom Waits og hans piano

I Popklikks erkegrønne lokaler står det et gammelt piano. Et piano som ikke har blitt stemt siden midten på 70-tallet. Selv om det ligner på en haug med reddiker, eier det mange historier.

Dennis W
Dennis W

Den mest omtalte av disse veldreide historiene, er at Elvis Presley spilte på det i Las Vegas kun ikledd underbukser og helsetrøye. Den minst veldreide lever i vikelighetens verden og forteller at Espen spiller tullesanger på det hver bidige dag. Noe både Herman og Elise ikke synes noe særlig om.

Resultatet av Espens musikalske krumspring er at han setter seg på en tegnestift sånn cirka en gang om dagen. Det hender også ofte at han pepres med Nonstop nonstop.

Da Espen kom på kontoret i går var pianoet borte. Forsvunnet. Sendt ut i verden. Knust med en slegge.

Tist og sant.

Siden har ikke Popklikk sett Espen. Alt vi vet er at han er sørgelig trist. Sist han ble sett (ved kebaben på Thorshov) var han skikkelig triste Gufas med hengeleppe og glør i øynene.

Hvilket har resultert i at Herman og Elise har laget en trøstespilleliste til ham. En spilleliste som trygler han om å komme tilbake. En spilleliste bestående av pianobaserte låter alle elsker.

Espen, kom tilbake! Vi savner Fred Perry-antrekkene dine.

Poklikkere, hør på spillelista og nyt livet!

Over.Og.Ut.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1655