Popklikks julekalender: 1. desember

FA211543-CF42-4E25-9BDE-32B6192624B9Popklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere låter fra album vi har hørt så mye på i løpet av året at enten låtene eller platene med meget stor sannsynlighet befinner seg på en eller annen liste når Popklikk oppsummerer musikkåret 2018 på nyåret (puh!)

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere.

Håkan Hellström: «Vänta tills våren» (singel)

Klokken 23.45 natt til fredag raste enkelte i Poklikk-redaksjonen rett inn i en tilstand av sjokk. For helt ut av det blå kunne man lese på Facebook at verdens beste Håkan klokken 0.00 skulle sende en helt ny låt ut i evigheten. Men ikke nok med det: den 14. desember ruller han ut et nytt album på den røde løperen.

Wow!! Boom! Jubalong!

Den nye singelen, «Vänta tills våren», ble lyttet på cirka 123 ganger før jobben ropte ut våre navn. Litt slitne, men med hodet og hjertet fylt av lykkepigmenter, svevde vi rundt i Popklikk-lokalene uten å huske hvorfor vi var der.

«Vänta tills våren» er et klassisk Hellström-epos som vokser for hver lytting. En morsom og underfundig tekst – der både Jesus og Kleopatra dukker opp – omringes av et lydbilde der strykere og englestemmer gis god plass. At låta tar tiden til hjelp – den snirkler seg rundt i over seks minutter – er både befriende og stilig.

Så joda, vi er happy så det holder, og gleder oss voldsomt til det nye albumet, «Illusioner». Bare 13 dager igjen!

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1623