Popklikks julekalender: 22. desember

A6E4EB6C-0E05-4265-A1D2-866E5C10CA98Popklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere låter fra album vi har hørt så mye på i løpet av året at enten låtene eller platene med meget stor sannsynlighet befinner seg på en eller annen liste når Popklikk oppsummerer musikkåret 2018 på nyåret (puh!).

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere.

Iceage: «Beyondless»

Det er såpass massivt, dette albumet, at det gjør godt med en pause innimellom. Men Iceage forsyner seg grovt fra varierte og uforutsigbare hjørner av rockhistorien – og klarer kunststykket å male inspirasjonslånene inn i et sound som aldri slutter å være umiskjennelig Iceage likevel – lesser thieves borrow, som det heter.

Elias Bender Rønnenfelt har også denne definitive avgjørende rockevokalist-egenskapen som skiller veldig bra fra bra band: han frasererpå et vis som er hans eget: en lett snøvlete, “livstrøtt” vokal med en diksjon adresserer de lett ambisiøse tekstene på et selvsikkert og forførende vis  – smått utrolig egentlig, tatt i betraktning at han leker på et fremmedspråk.

Dette er en massiv plate, og den kan med fordel inntas i porsjoner – men med økt utbytte for hver lytting. Danske Iceage flytter seg selv helt opp i øversteligaen av kontemporære rockband med denne plata .

Morten Solli
Morten Solli
Artikler: 146