Popklikks «Oldies But Goldies Volum 1»

A483E659-1018-49D5-A747-7E06D6D7F474På søndag, etter å ha luftet hunden, slo jeg meg ned i sofaen med en solskinnsbolle og en kopp med ekstra sterk kaffe. Lyttestund. Men, etter litt shuffling hit og dit, fant jeg ikke fram til noe jeg ville høre på. Noe som, av uante grunner, kan skje noen ganger. Muligens litt lei etter å ha hørt nonstop på musikk det siste døgnet?

Men så dukket plutselig Todd Sniders «Alright Guy» opp, vasket fram av Spotifys algoritmer. En hendelse som fant sted samtidig som jeg smurte meg en brødskiva på kjøkkenet. Og vips, så var jeg i lyttemodus og tryllet jeg fram den ene klassikeren etter den andre. David Johnsens «Heart Of Gold», Syl Sylvains «Whitout You», The Beach Boys’ «Disney Girls», The Beatles’ «And Your Bird Can Sing», Elliott Murphys «Just a Story From America» og Nanci Griffiths «Love At A Five And Dime».

Og da slo det meg, som det ofte gjør, at tiden for å lage en spilleliste bestående av «Oldies But Goldies» akkurat hadde landet. En spilleliste som følte seg ferdigstilt da 30 låter hadde funnet sin plass blant gamle kjente. En spilleliste jeg er ganske sikkert på at mange som leser Popklikk også vil sette pris på.

Så her er den, folkens. Lytt i vei!

 

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1643