Populærmusikk var bedre før – her er beviset

EF15B0B8-5F62-43AD-AE40-075376BA3365Plateanmeldelse: ABBA – «I Still Have Faith in You»/«Don’t Shut Me Down» (låter, 2021)

Popklikk ble også tatt på senga av ABBA-comebacket. Nyheten utløste en veldig lang chatrunde i redaksjonen, og det er interessant hvordan popgruppa som i sin tid knapt ble tatt helt på alvor i «kred»-kretser, er mer og mer inne i varmen etter som tiårene flyr forbi.

Men la nå «Abba-tarer» og digitale engangs-gigantkonserter ligge littegrann.

Man skal ha dårlig gehør for ikke å oppfatte at verdens mest berømte svensker har levert en temmelig lang rekke popklassikere, og innehar en slags universell gjenklang og kommersiell anerkjennelse som er forbeholdt et ganske eksklusivt antall artister. Selv er jeg aller mest svak for «Dancing Queen» og «The Winner Takes it All», men jeg må innrømme at jeg aldri har oppfattet ABBA som et veldig sterkt album-band. Kanskje jeg tar feil.

Men hva kan så Ulvaeus, Fältskog og co. by på anno 2021?

Joda, det er temmelig klassisk ABBA, dette. Den første, «I Still Have Faith in You» er en ballade med akkurat passe pompøse refrenger. Og faktisk synes jeg det kler musikken og teksten at stemmene høres litt eldre ut – det er heller ingen hørbare tegn til autotune her, og takk for det.

«Don’t Shut Me Down» har et urklassisk ABBA-refreng – understøttet av de velkjente piano-trillene, passe klissete instrumentering, og framfor alt – DE stemmene – en deilig påminnelse om at popmusikken, i hvert fall denne delen av den, faktisk ikke bare var bedre før. Den er bedre nå også.

Velkommen tilbake!

Foto: Universal Music Norway (promo)

Morten Solli
Morten Solli
Artikler: 148