Pøser ut musikalske gullkorn

E821C450-CF52-459D-988F-A361DD900BF4Plateanmeldelse: Brett Dennen – «See The World» (album, 2021)

Av mystiske årsaker har Popklikk ikke anmeldt noen av platene Brett Dennen har sluppet etter 2013. Mystisk fordi vi setter stor pris på musikken hans, noe som tydelig fremkommer i vår anmeldelse av «Smoke And Mirrors» (2013).

Siden den gang har han gitt ut enda to fine album før «See The World» så dagens lys for noen dager siden. Om man titter på strømmetallene på Spotify, kan det virke som om Dennen også har rukket å bli ganske populær, noe som i såfall er meget velfortjent.

Etter å ha spilt «See The World» sønder og sammen de siste to dagene, er der umulig å tenke seg at populæriteten skal avta. For Dennen bare forsetter å pøse ut melodiøse gullkorn.

Som på «Smoke And Mirrors» går tankene fremdeles til kremartister som Ron Sexsmith, Tom Petty, Josh Rouse og Steve Forbert. For akkurat som de nevnte herrene oppholder Dennen seg i et musikalt landskap der inspirasjon fra pop, rock, soul og country dominerer lydbildet. Et varmt og behagelig lydbilde som på elegant vis løftet låtene mist et par hakk over bakken.

Men Dennens musikalske verdensbilde har så mye særpreg at det definitivt står godt på egne ben. Noe som til en viss grad skyldes han særegne og varme stemme. Men mest av alt skyldes det Dennens evne til å snekre sammen melodiøse og sjarmerende låter få andre gjør etter ham.

«See The World» er en så gjennomført melodisk og iørefallende plate, at jeg rett som det er tenker at den er Dennens beste så langt. For det kan da umulig bli så mye bedre enn pop-perler/ballader som tittellåta, «Paul Newman Daytona Rolex», «Cyamo», «Serenity Now», «Kumbaya, Life Rolls On» «Alpenglow» og «The Last Stop»?

Nei, kanskje ikke, men akkurat den konklusjonen får vi komme tilbake til på et senere tidspunkt. Akkurat nå er førsteprioriteten å forutsette og spille «See The World» sønder og sammen. Når det er gjort skal vi bruke tid på «Smoke And Mirrors», «Loverboy» og «Hope For The Hopeless» (2009), tre knallsterke Dennen-album vi stadig vender tilbake til.

Foto: Brettdennen.net

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1655