Retrokick: På pallen i 2010

FE16F90F-DBF8-4430-999C-57F6FDCE8D95Retrokick: John Grant – «Queen of Denmark» (album, 2010)

«Queen of Denmark» er en fantastisk plate for de av oss som liker romantisk musikk med nydelige arrangementer og tekster som slår hull i vegger. 12 år etter at plata ble sluppet,  er Popklikk ikke i nærheten av å bli lei John Grant og hans gode venner i Midlake.

Da Grants første soloalbum landet i 2010, ble den med rette hyllet stort sett over alt. Og selvom Grant har gitt ut flere gode album fram til i dag, har han ennå ikke klart å matche musikken han tryllet fram på «Queen of Denmark».

John Grant, med fortid i The Czars, har en usedvanlig virkningsfull stemme og et hode som ikke er redd for å slippe tankene løs i fri dressur.

Tekstene på «Queen of Denmark» er usedvanlig usedvanlige og tidvis svært gode. Noe «Sigourney Weaver», «Silver Platters» og «Jesus Hates Faggots» er tre knallgode eksempler på. Grants venner i kritikerroste Midlake tilfører tidvis plata pastorale stemninger; som for eksempel i «Marz».

Om du tenker deg at The Beatles, Scott Walker, Gilbert O’Sullivan og The Flaming Lips møttes i et veikryss og satte seg ned og jammet, ville det trolig hørt ut som noe John Grant hadde skrudd sammen.

Da Popklikk kåret årets beste plater fra 2010, landet «Queen of Denmark» trygt på pallen. Noe låter som «TC and Honeybear», «Where Dreams Go To Die», «Marz», «Sigourney Weaver» og «Outer Space» skal ha mye av æren for. Men «Queen of Denmark» er først og fremst et ypperlig popalbum der Grants suverene teft for gode melodier er den fremste drivkraften.

 

 

 


Publisert

i

, ,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *