Tilfeldigvis kjempebra (2)

39694774-0058-4345-8CF6-51556809D678Vel altså, det hele begynte med at jeg fikk lyst til å sjekke ut den nye plata til Dougie Poole. Og Dougie leverer definitivt varene, selvom hans miks av country, morsomme tekster og synth, neppe når ut til så veldig mange.

Men sånn er det ofte i min verden; det er ikke alltid at det jeg liker nødvendigvis erobrer verden. Og det er jo helt greit, det er sikkert mange popklikkere som kjenner seg igjen i en slik verdensorden.

Etter å ha hørt en stund på Dougie, skjedde det garantert et eller annet, jeg husker ikke helt hva, men uansett, da jeg kom tilbake var Dougie borte og jeg ble jeg møtt av en sang som fikk meg til å smile umiddelbart. En låt av relativt ukjente Sam Evian, en artist jeg har hørt et par fine låter av tidligere.

Og det er en av de fineste tingene med å ha Spotify. Når noe plutselig skjer, og tiden flyr, forsetter Spotify sin evige ferd etter musikk som kan minne om det jeg i utgangspunktet hørte på. Og sånn hadde det seg at jeg, mye takket Dougie Poole, oppdaget en haug med artister jeg ikke ante eksisterte da jeg egentlig bare skulle høre på noen låter fra hans ferske album, «The Freelancer’s Blues».

Hvordan algoritmene til Spotify fungerer, aner jeg ingen ting om, men noen ganger er de spot on. For akkurat i går ettermiddag, sånn cirka tre timer etter at jeg satte på Dougie Poole, hadde jeg plutselig fått mange nye musikalske venner samtidig som jeg hadde fått frisket opp noen gamle bekjentskaper. Jeg lot rett og slett Spotify styre showet og bare shuffle i vei.

1E23D0DB-46A4-4862-8F70-1DDFB0F19989

Da jeg la meg på kvelden hadde jeg mye takket være Dougie og Spotify fått en haug med nye musikalske venner som for eksempel A. Savage, Rose City Band, Esther Rose, Tim Hill, Jeff Cowell og Robert Lester Folsom; artister med klare musikalske likhetstrekk til nettopp mister Poole.

Da plutselig Drugdealer dukka opp slo nok en gang tilfeldighetene inn. For det var nettopp som bidragsyter på Drugdealers siste album at jeg hørte navnet Dougie Poole første gang. Så jeg satte selvfølgelig på enda en låt av bandet. Og så fikk jeg vel en telefon, eller kanskje ringte det på døra, uansett, da jeg kom tilbake var det et nytt bekjent av meg som kom ut av høyttalerne. Nemlig TOPS som jeg anmeldte her på Popklikk for noen uker siden. Og vips så dukket Perfume Genius, 2nd Grade, Kiwi Jr., Jim Ford, Daniel Romano, Wayes Blood, Big Thief og en bønsj knallartister opp.

Og det var da folkens at jeg bestemte meg for å lage en spilleliste bestående av låter jeg hadde hørt i løpet av dagen. De fleste shuffla til meg av Spotifys algoritmer, men også noen jeg plukket ut selv inspirert av nettopp Spotifys tilfeldige innfall.

Men tilfeldighetenes tilfeldigheter er neppe tilfeldige. Tenkte jeg tilfeldigvis da spillelista var ferdig. Heldigvis, for spillelista ble tilfeldigvis kjempebra.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1670