Tilfeldigvis kjempebra (3)

5E1228FB-1D1F-4663-9F7D-E02423E3EE49Vel altså, det hele begynte med at jeg fikk lyst til å sjekke ut den nye plata til Sonny & The Sunsets. Og Sonny leverer definitivt varene, selvom hans miks av skranglete country, og snodige tekster, neppe når ut til så veldig mange.

Men sånn er det ofte i min verden; det er ikke alltid at det jeg liker nødvendigvis erobrer verden. Og det er jo helt greit, det er sikkert mange popklikkere som kjenner seg igjen i en slik verdensorden.

Etter å ha hørt en stund på Sonny, skjedde det garantert et eller annet, jeg husker ikke helt hva, men uansett, da jeg kom tilbake var Sonny borte og jeg ble jeg møtt av en sang som fikk meg til å smile umiddelbart. En låt av relativt ukjente Julia Jacklin, en artist jeg har hørt mange fine låter av tidligere. Og en artist Minor Majority synger om!

Og det er en av de fineste tingene med å ha Spotify. Når noe plutselig skjer, og tiden flyr, forsetter Spotify sin evige ferd etter musikk som kan minne om det jeg i utgangspunktet hørte på. Og sånn hadde det seg at jeg, mye takket Sonny & The Sunsets , oppdaget en haug med artister jeg ikke ante eksisterte da jeg egentlig bare skulle høre på noen låter fra hans ferske album, «New Day with New Possibilities».

Hvordan algoritmene til Spotify fungerer, aner jeg ingen ting om, men noen ganger er de spot on. For akkurat i går ettermiddag, sånn cirka tre timer etter at jeg satte på Sonny og gjengen, hadde jeg plutselig fått mange nye musikalske venner samtidig som jeg hadde fått frisket opp noen gamle bekjentskaper. Jeg lot rett og slett Spotify styre showet og bare shuffle i vei.

Da plutselig David Ritschards nye plate åpenbarte seg slo nok en gang  Spotifys algoritmer til, og dermed dukka gamle venner som Moneybrother, Mando Diao og Perssons Pack opp. Og så fikk jeg vel en telefon, eller kanskje ringte det på døra, uansett, da jeg kom tilbake var det et nytt bekjent av meg som kom ut av høyttalerne. Nemlig powerpop-bandet Dropkick, som Popklikk Espen (den yngre) har skrytt av. Og vips så dukka Daniel Wylie, Reno Bo, Teenage Fanclub og en bønsj knallartister opp.

Og det var da folkens at jeg bestemte meg for å lage en spilleliste bestående av låter jeg hadde hørt i løpet av dagen. De fleste shuffla til meg av Spotifys algoritmer, men også noen jeg plukket ut selv inspirert av nettopp Spotifys tilfeldige innfall.

Men tilfeldighetenes tilfeldigheter er neppe tilfeldige. Tenkte jeg tilfeldigvis da spillelista var ferdig. Heldigvis, for spillelista ble tilfeldigvis kjempebra.


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *