Übertrivelig rock fra sjarmerende gjeng

0223DF81-387E-4A58-80AD-EC1F157A58FEPlateanmeldelse: The Shivas: «Feels so Good // Feels so Bad» (album, 2021)

Alltid artig når band du aldri har hørt om kommer inn fra sidelinja med dundrende deilig psykedelia! The Shivas, fra Vancouver/Portland, har riktignok eksistert helt siden 2006, men har nok gått under radaren for flere enn undertegnede.

De kom ut med en ny kassett så seint som i 2017!

I en lang tradisjon som dette skal det godt gjøres å skille seg voldsomt ut, og det skal sies at denne smått jazztobakk-luktende utgaven av mer og mindre utflippa vestkyst-rock i paisley-mønster således ikke akkurat utgjør noe paradigmeskifte. Men hvem kan vel motstå en sånn gjeng som dette? De ser ut som de er klippet ut av et fanzine-arkivbilde fra 1968 og når som helst kan lette på teppet de sitter på!

Vi snakker übertrivelig rock med skurregitarer i arven etter The Creation/Electric Prunes/Tomorrow/tidlig Pink Floyd/George Harrisons psykedeliske zenith i Beatles-låta «It’s All too Much» og Nuggets-samlingene med garasjerock, og da er denne anmelder lett å forføre.

Legg til en slags eksponentiell nypsykedelia-revival-revival med band som Plasticland, My Bloody Valentine, Kula Shaker og Soundtrack of our Lives som typiske holdeplasser langs ruta til det flyvende teppet, med en liten luftetripp innom californiasurf og doowop for ekstra inspirasjon.

De kunne med fordel gitt litt mer plass til den fine kvinnestemmen bak trommesettet og skrudd ned vokalromklangen et par hakk, men kort oppsummert er dette fornøyelig fengende, rett og slett.

 


Publisert

i

, ,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *