Våre favorittspellefolk

I kveld er det Spellemann igjen. Hvem bør vinne? Ingenting å lure på. Svaret finner du her:

Her er våre stjerneklare favoritter innen kategorier vi føler vi kan uttale oss om. Litt ydmykhet er det da å spore også i Popklikkredaksjonens støvete og glamorøse lokaler.

Viser: Erlend Ropstad
Vi elsker, elsker, elsker Erlend Ropstad. Og det har vi gjort lenge. Vi som elsker Winnerbäck, Thåström, Sundström og Vreeswijk priser takker de høye viseguder for Erlend. Han har gitt oss mang en god stund en mandags morgen der det eneste som hjelper er å helle musikalsk smør inn i ørene for å overleve dagen. Hvis Erlend ikke går hjem med statuetten lett henslengt i lommen i kveld blir vi forbanna. Hører dere det jury? Forbanna! (Eller veldig, veldig, veldig skuffet da, som mamma og Mette Marit ville sagt.)

Popsolist: Hanne Kolstø
Finnes knapt noe finere enn harmoniene i den dansbare, funky musikken til Kolstø. «She had us at hello», som profeten skriver i boka. Utrolig nydelige videoer også. Se bare her:

Urban:OnklP & de fjerne slektningene
Her er det klar skuring. For et album! Norges befolkning er rare. Vi viser fram vårt fantastiske år på Facebook og er så lykkelige, stappmette og polerte at selv Fotballfrue kan ta seg en bolle. Likevel ligger vi i fosterstilling å hører på «Styggen på ryggen» på repeat. Det er nesten litt nydelig. La oss legge til at det er pensum å høre på resten av plata også. Særlig «Pust». (Så overser vi og tilgir de derre fryktelige «Hver gang vi griner» greiene. Shake it off).

Rock: Sivert Høyem
Elsker Popklikk Sivert? Noe så innigranskauenhardt. «På ”Endless Love” viser Sivert fram den melodiøse, vakre og tidvis eksperimentelle siden av seg selv, før han i låt sju og åtte, ”Wat Tyler” og ”Görlitzer Park”, for alvor vasser ut i det mørke og kompromissløse. At begge låtene trenger noen runder i knollen før de fester grepet, er helt på sin plass og bekrefter at ingen sjunger blues som Sivert Høyem». Les mer om vår til tider usunne beundring for Høyissen her.

Komponist: Röyksopp & Robyn
Harde forhandlinger i redaksjonslokalene. Høy temperatur. «Highasakite!!» skrikes det ut. «Highasakite!» Noen ganger må man bare skjære gjennom som Redaktøse. Dette er en sånn situasjon. Jeg knuser knyttneven i bordet så flisen spruter. «Nei», sier jeg bestemt, men med rolig tyngde (Siv Jensen hadde vært stolt). «Dette her er faendøttemeg Röyksopp & Robyns pris. Er det forstått?!!»

Årets Nykommer- & Gramostipend: Anja Elena Viken
Gå hem, for en plate! I 2014 klarte en 23-år gammel bergensjente å blåse meg av banen, smelle meg i veggen og klæsse meg ned. Herlige poplåter, med skakke tekster. Tristesse, identitetskriser, angst. Hun må VINNE!!!Mer om min elsk for Anja her.


Barnemusikk: Christine Sandtorv

Når vi først kjenner på Bergenlovn. Det er jo sånn at vi småbarnsforeldre må lide oss gjennom enorme mengder dritt når det kommer til filmer, musikk og bøker. Små unger har jo søren meg ikke smak i det hele tatt. (Jeg mener: Har du sett hva de kan finne på å kle på seg om morgenen hvis de får velge?) Derfor er det ganske unikt når man finner noe som både barna og foreldrene liker å høre på. «Dinomaur» er en sånn plate. Vi vrir oss i latter av «Lodottene» og danser rundt etter «Kaos». Hurra!

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405