Variert og catchy

M
M

Plateanmeldelse: Mitski – «Be the Cowboy»

Mitskis femte album er indie-pop, electronica, kammer-pop, drama-rock og folk og jeg vet ikke hva. La oss bare kalle henne en moderne singer-songwriter. Tonen settes med åpningslåta «Geyser», som er en smygende indie-pop’er som sakte bygger seg opp mot et dramatisk crescendo og ganske så stor rock.

Noe som er et kjennetegn ved plata som også er meget variert; det skjer ofte mye i løpet av hver enkelt sang. Skurrete gitarer, sære synther, streite synther, små gitarplukk, store gitarsoloer og blåsere er ingrediensene i «Why Don’t You Stop Me?» Tekstene er av det utleverende slaget, med både hverdagslige og større spørsmål.

«Be the Cowboy» er en plate for de som liker det litt kryptisk og sært. Det er allikevel ikke bare indie-sært, dette, Mitski slår også til med noen særdeles catchy låter, som «Me and My Husband», «Nobody» og «Blue Light». Og så avslutter hun med den utrolig fine og lett tåredryppende «Two Slow Dancers». Plata er gitt ut på herlige Dead Ocean, et plateselskap med svært mange fine band i stallen.


Publisert

i

, ,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *