Velkommen 2021! Grattis Paul!

DB231F50-570B-4F2E-B39A-26472B4123A7Det er godt å våkne opp til et nytt år. Nye sjanser, nye seire og nye nederlag. Og forhåpentligvis tilbake til en mer normalisert hverdag etter at Covid har ødelagt så alt for mye for så alt for mange i løpet av 2020. Og sånn sett har det vært et forferdelig år.

Men på årets første dag ser det endelig ut til at ting skal bli bedre. Og derfor krysser vi alle fingrene og heier på 2021 med alt vi har.

Mitt oppi all elendigheten er Popklikk-redaksjonen svært fornøyd med året vi akkurat har lagt bak oss. For 2020 er det beste året vårt noensinne. Vi har skrevet så mange anmeldelser og artikler om musikk vi elsker, at vi har mista tellinga for lengst.

At dere som leser dette har bidratt med å lese sakene våre med usedvanlig stor appetitt, er for oss årets store høydepunkt. Verden har i løpet av 2020 blitt fylt opp av så mange popklikkere, og en haug med generøse klikk, at vi tillater oss å bli en anelse rørt. Tusen takk!

Hva 2020 bringer vet vi ikke, men om kreftene og kondisen ikke svikter oss, er målet å bli enda bedre. Det vi ønsker oss aller mest er flere skribenter som har lyst til å skrive om musikk de elsker sammen med oss. Dyktige skribenter som til neste år vil ha gleden av å spise napoleonskake sammen med resten av gjengen når 2022 har kommet for å bli. Om du kjenner at den personen kan være deg eller en du kjenner; ta kontakt! (espen61@yahoo.no)

I løpet av noen dager skal Popklikk-redaksjonen finne ut hva de mener er de musikalske høydepunktene i 2019. Listene vil publiseres innen kort tid. Mon tro hva fjorårets beste album heter? Selv ikke vi vet det ennå, så følg med!

Så er det bare å håpe på at vi snart kan møtes på konsert igjen og at en eller annen TV-kanal evner å lage et skikkelig musikkprogram i løpet av året. En program som ikke er en konkurranse, men som kun handler om musikk, musikk, musikk.

Til slutt benytter vi årets første dag til å hylle en av våre musikalske helter, Paul Westerberg, som fylte 61 år i går. Mannen som frontet legendariske The Replacements, og som har gitt ut en haug klassiske soloalbum. Inspirert av hans første soloskive, «14 Songs», har vi laget enn spilleliste bestående av, ja du gjettet det sikkert, 14 av hans beste låter fra soloplatene hans. En spilleliste som definitivt kan diskuteres herfra til horisonten, men ikke i dag. Nå slenger vi beina på bordet og puster ut en dag eller to.

Godt nyttår, popklikkere. Vi digg, digg, digger dere!

Ps! Sjekk ut Dips på NRK eller SVT Play (begge sesongene). Garantert moro. Jens Stråhle? Oh yeah!

Foto: Cover

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1657