Oldies But Goldies (Volume 6)

På torsdag kveld, etter å ha luftet hunden, slo jeg meg ned i sofaen med en Troika og en kopp med ekstra sterk kaffe. Lyttestund. Men, etter litt shuffling hit og dit, fant jeg ikke fram til noe jeg ville høre på. Noe som, av uante grunner, kan skje noen ganger. Muligens litt lei etter å ha hørt nonstop på musikk det siste døgnet?

Men så dukket plutselig «American Girl» med Tom Petty & The Heartbreakers opp, vasket fram av Spotifys algoritmer. En hendelse som fant sted samtidig som jeg grilla meg en hamburger på terrassen. Og vips, så var jeg i lyttemodus og tryllet fram den ene klassikeren etter den andre. Låter med beina godt planta i pubrock eller powerpop, to musikksjangre som rett som det er glir litt over i hverandre.

Og da slo det meg, som det ofte gjør, at tiden for å lage en spilleliste bestående av «Oldies But Goldies» akkurat hadde landet. En spilleliste som følte seg ferdigstilt da 50 låter hadde funnet sin plass blant gamle kjente. En spilleliste jeg er ganske sikkert på at mange som leser Popklikk også vil sette pris på.

Så her er den, folkens. Lytt i vei!

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1654