Blir det momsefjomsing på Saga og Martin?

Blir det hot? Or not?

Ville det vært katastrofalt for mentalhygienen til «Rohdikken» å ligge med Saga? Få svaret her.

Da den mannlige delen av Popklikk-redaksjonen endelig trodde at de hadde begynt å få taket på ”Broen”, ble både Martin og Saga kastet på dør.

Akkurat da vi hadde skjønt cirka 10 prosent av handlingen, dialogen og persongalleriet, fikk vi oss en rett på trynet. Plutselig ble ”Broen” forvandlet fra en nesten uforståelig krimhistorie til et vanvittig kjærlighetsdrama.

Oppildnet av sjansen for en skikkelig Titanic-avslutning, så vi nok en gang muligheten til å få gode svar av vår kjære redaktøse, Elise ”Mother of two” Nyborg Eriksen, som for tiden lever og ånder for sjakk og Carlsen.

– Vi gutta tror med kropp og sjel at Saga havner i armene til Martin. Hva tror du, kjære redaktøse?

– En del av meg håper jo det. Det hadde jo vært sprengstoff. Samtidig så var det kanskje ikke så skrekkelig sexy å se Saga i den scenen du vet, når hun gjorde det du vet, mens svigermor var i rommet ved siden av. Pute-tv-alarm!!! I det hele tatt vil jeg egentlig ikke se Saga  momsefjomse i det hele tatt. Det blir litt som Magnus Carlsen. Vil jo ikke tenke på ham utenfor sjakkarenaen. Jeg liker helst å se sånne folk gjøre det de kan best. Uheldig å menneskeliggjøre genier.

– Men hvis du spør meg om jeg faktisk tror Martin og Saga blir et par så er svaret nei. Det blir for sært. Tenk de søndagsmiddagene. Ikke minst så kan det bli utfordrende for Saga å bli stemor for ti-tolv unger. Det hadde endt opp med enda mer munchausen by proxy. Herregud, den lokale legevakten skulle fått kjørt seg.

Les også: Skjønner ikke en dritt av «Broen»
-Er  det  mulig å  sammenligne Saga og Martin med Mulder & Scully?

 – Tja. Mulder & Scully var vel litt mindre jordnære. He he. Men jeg tror nok at skeptikeren Dana Scully på mange måter var med på å ploge opp skisporet for andre sære krim-heltinner.

– Er det  andre par i tv-historien som kan sammenlignes med Saga og Martin?

–  Jeg elsker serier med det vi kan kalle en ”will they won´t they”-storyline. Altså der du gjerne har en dame og en mann i hovedrollene og så ligger det noe å ulmer i underetasjen. Dette kan jo være alt fra Joey og Dawson i ”Dawson´s Creek” til Tony Soprano og terapauten i ”Sopranos”. Love it! Men jeg må vel si at sånn direkte overførbart så er vel forholdet til Lisbeth Salander og Mikael Blomquist i samme bane. Mørkt, destruktivt, uheldig, usexy, men spennende.

– Tror du det kommer til å tilte helt for Martin?

– Martin sin psyke er jo på vei til helvete på rulleskøyter i 100 kilometer i timen. Det er kanskje ikke så rart ettersom han bor på tidenes kjiiiiiipeste hotell. Hvem i markedsavdelingen til Scandic var det som synes det var en god idè at kjeden skulle brukes som selveste illustrasjonsbildet på en rævva, dønn ensom tilværelse som ender med vrangforestillinger? Snakker meg om dårlig PR. Tilbake til saken. Jeg tror kanskje ikke det akkurat hjelper for mentalhygienen til Rohdikken å ligge med Saga. Det kommer jo til å ende med at hun  forteller ham rett ut hvordan ting står til. Det kan jo være hardt for en mann i hans alder. Nå spekulerer jeg bare.

– Har du i det hele tatt peiling på hvem som står bak ugjerningene utenom han døde broren med alle datamaskinene og briller eller skjønner du fremdeles ikke en dritt?   

 –  Jeg skjønner fortsatt ikke den dritt.  Men hvis jeg skal tippe. Hun der Celina Middelfart lookaliken tok jo det ikke akkurat så jævlig hardt at broren døde så jeg tenker at hun fortsatt er aktuell. Enormt spesielt at hun spurte svigerinnen sin om hvorfor hun var så lei seg dagen etter at de hadde drept brillemannen. Spør du meg er det relativt naturlig å være bittelitt nedstemt når du finner ut at du har levd livet med en morder som overvåker sin egen søster av seksuelle årsaker. Ellers så er det vel ikke til å komme unna at faren til hun unge, pene lesbiske ligger litt tynt an.

 –  Uansett så gruer jeg meg til siste episode. Det kommer det til å bli enormt kjedelige mandager framover når jeg ikke lenger kan legge meg med en følelse av å være dritredd og fullstendig forvirret.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1654