Dagens Pop-cocktail

Det er altså et nytt år og også i år tenker Popklikk å holde deg fullstendig oppdatert på smått og stort innen popkulturen. Så vi kan like gjerne begynne med en gang.

– Viktigste først: Britneys nyeste singel er lekket på nett.
«Hold it against me» er vel kanskje ikke det beste vi har hørt fra popgudinnen, men herregud – godt å ha henne tilbake! Teksten er virkelig et oppkok av ymse svadafraser. Ikke akkurat på nivå med klassikere som «Toxic». Jeg skal prøve å ikke hold it against her:

–  Er rocken død? Ja, mener «pop-professor» Paul Gambaccini .
Bakgrunnen for det grusomme utsagnet er en analyse av hitlistene i 2010. Kun 3% av låtene som nådde topp 100 i Storbritannia i fjor var nemlig innen sjangeren rock.  «That doesn’t mean there will be no more good rock musicians, but rock as a prevailing style is part of music history», sier professoren. Han mener en av årsakene til dødsfallet er at industrien i økende grad tenker på kortsiktig profitt og satser på Idol og X-faktor-artister.  «I feel sorry for rock artists today, because record labels have started chasing the quarter-term profit rather than long-term development.»

Noen mener imidlertid at ryktene om rockens død er sterkt overdrevet. NME-redaktør Paul Stokes hevder at vinden snur kjapt i musikkindustrien.

«We’ve been told rock was dead before, in the late 80s, late 90s, but it came back.»

Han nevner bandet «The Vaccines», som vi har skrevet om i Popklikk før, som en av aktørene som kan redde rocken.

– Popklikk gleder seg stort til dokumentaren «Gunnar goes God«.
For uinvidde så er det altså en ny film fra Gunnar Hall Jensen som laget den fantastiske  «Gunnar goes Comfortable» i 2003.   Denne gangen drar regissøren Jensen til verdens eldste kloster i ørkenen utenfor Kairo.  Filmen har premiere 11. februar, men allerede nå er den plukket ut til diverse festivaler i utlandet.

Her en smakebit fra forrige film:

Du skal høre mye… Mike Tyson er ute med et nytt Tv-show. Hva skal det handle om? Duer.

Ja, du leste rett. Duer. Som i fuglene, ikke et kodeord for noe beintøft. Eller det vil si, det skal handle om duer i Brooklyn. Og de er sikkert litt mer badass en duer i  Oslo for eksempel.

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405