Dagens låt: Enkelt og greit, og utrolig fengende

Popklikk-dagens-låtI dag har vi lyst til å gjøre det virkelig enkelt for våre lesere. Lytt til denne låten ti ganger på rad, til den sitter skikkelig. Vær så varsom med gasspedalen, for dette er en skikkelig billåt.

«Enklest er best», sa min mattelærer alltid. Når det gjelder Oslo Ess er de i hvert fall i sitt ess når de kjører rakt frem rock’n’ roll på under to minutter, uten noen form for dill-dall.

«Lang vei til himmelen» er en slik sang. Dette er første sporet på debutalbumet «Uleste bøker og utgåtte sko» fra 2011 og er gjennomspilt for min del. Det ble gitt ut fire singler fra det albumet, og bandet fylte Rockefeller desember samme år. Av en eller annen grunn er denne låten litt glemt, den ble i hvert fall ikke inkludert i singelutgivelsene.

Låtskriverne Åsmund Lande og Knut-Oscar Nymo er kanskje ikke verdens mest avanserte låtskrivere eller tekstforfattere, men norsken glir minst like lett og ledig som på en Jokke-låt.

Jeg har dratt til så det holder på sologauling i bilen: «Jeg veit ting ingen andre veit om deg – Og du, det ingen bør vite om meg – Og det ingen bør vite om deg – Og meg»

Prøv sjæl!

 

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233