Start en månedans du også!

Nå som mennene bak Moonwalking (Michael Jackson) og Moonlanding (Neil Armstrong) har reist fra denne planeten for godt, er det på sin plass å hedre dem. Vi kårer den beste månelåten! 

Vi regner med at det blir månelyst uansett hva vi velger, men vi har nå likevel laget en shortlist på fem favorittlåter:

5. Den første appellerer vel først og fremst til stjernen over alle stjerner fremfor den mer ydmyke månefareren.

«Fly me to the moon

Let me play among those stars

Let me see what life is like

On Jupiter and Mars»

Frank Sinatra – Fly me to the Moon

 

4. Den neste er av atskillig ferskere dato og faktisk norsk. Dessverre er Madrugada historie på grunn av det tragiske dødsfallet til gitarist Robert Burås, men Sivert Høyem fortsetter ufortrødent videre.

Han tar det hele ned på jorda til et mer personlig plan:

«I’m going to make this my own moon landing

I’m going to give this the best that I’ve got»

Sivert Høyem – Moon Landing

 

3. Så kommer en personlig favoritt, en perle av en låt fra 1985 med et band vi i Popklikk aldri blir helt lei av. Waterboys er vel egentlig Mike Scott in persona, den geniale låtskriveren som har laget et vell med fantastiske sanger.

The Waterboys – The Whole of the moon

http://youtu.be/AQBzPIxkIVI

Denne går rett hjem hver gang. Og her siterer vi ikke fra teksten, men fra familien til den beskjedne månefareren. Familien Armstrong kom med denne uttalelsen rett etter legendens bortgang i helgen:

«For those who may ask what they can do to honor Neil, we have a simple request. Honor his example of service, accomplishment and modesty, and the next time you walk outside on a clear night and see the moon smiling down at you, think of Neil Armstrong and give him a wink».


2. Denne er spesielt vanskelig. Vi kan velge mellom flust av personlige favorittartister, månesanger som har betydd mye for oss i spesielle sammenhenger, eller fantastiske kjærlighetstunder under fullmånen.

Vi endte opp med en låtskriver som hadde en laang pause etter han konverterte til islam. Yusuf Islam er artistnavnet nå, men han var en meget stor artist under navnet Cat Stevens på 70-tallet. Islam/Stevens heter egentlig Steven Demetre Georgiou og har et spesielt forhold til denne sangen som han betrakter som favorittlåten blant klassikerne fra Cat Stevens-tiden.

http://youtu.be/UtgXus3eiII

I år har han også sluppet en musikal i Australia under navnet «Moonshadow».

 

1. Vår ultimate månefavoritt må da selvsagt bli noe helt spesielt. En livejam der Van «the Man» Morrison har tatt med seg Dr. John, George Benson, Santana og Etta James og skapt et unikt dansekonsertøyeblikk med publikumsfavoritten «Moondance».

Denne dansen er vår hyllest til de to månemennene som er reist sin vei.

«Well, it’s a marvelous night for a moondance

With the stars up above in your eyes»

(Vi får dessverre ikke lov å dele denne videoen med dere på andre måter enn ved en link. Klikk på sangteksten hvis dere vil høre låten og se konsertklippet)

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233