Steve Forbert er helt sjef. Ferdig snakka!

Steve Forbert: «Flying at Night» (album, 2016)

Steve Forbert er et utsøkt eksempel på at gammel kjærlighet aldri ruster. Popklikk har elsket mannen fra han ga ut debutalbumet «Alive On Arrival» i 1978. Ved hjelp av låter som «Going Down To Laurel», «Romeo’s Tune» og «Get Well Soon», har Forbert vært svært delaktig i våre liv, det være seg på vorspiel, nachspiel eller en helt vanlig dag i sofaen.

Steve Forbert er en helt. Ferdig snakka.

Når det er sagt; alt Forbert tar i blir selvfølgelig ikke gull. I løpet av en karriere på over 40 år har det blitt noen feilskjær her og der. Men det helt greit. Mannen har laget så mange magiske låter at de fleste artister verden rundt kan gå og legge seg.

Etter et par album litt under knehøyde, oppleves «Flying at Night» som en real opptur. Den biter seg fast og roterer rundt i bevisstheten til alle døgnes tider. Noe som i all hovedsak skyldes en herlig miks av gode låter, og et smart og tidvis nyansert lydbilde. At låtene for det meste er hentet opp fra diverse skuffer, er om ikke rørende, veldig, veldig stilig.

Om Forbert lett rustne stemme fremdeles tilfører låtene det lille ekstra? Gjett om! Lyttetips? Kjør kronologisk, men om du absolutt må ha noen smakebiter anbefaler vi å begynne med «Dream Song», «Dear Angel» og «Quiet Day».

Over og ut.

PS! Plata ligger ikke på Spotify.

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1668