Hole in Joe Hart

Joe Hart hadde ikke dagen mot Sveits (Foto: Engelsk FA)
Hva gjør du når du har gjort to blemmer på Wembley, og det er fortsatt 60 minutter igjen av kampen?

Viasat-kommentator Roar Stokke var sikker på Englands keeper Joe Hart hadde ønsket et stort, sort hull i Wembley-matta for å slippe unna den siste timen av kvalikkampen mot Sveits…

Det var knyttet mye usikkerhet til Norges keeperplass og Vikings Rune Almenning Jarstein før lørdagens EM-kamp mot Portugal. Men det ble ‘peanuts’ i forhold til det England sliter med. To frispark fra samme sveitser var lik to mål i første halvdel av første omgang. To skritt ut i feltet, og Hart hadde fanget det første skuddet trygt i klypene.

Nummer to var enda verre.

Sveitsiske Tranquillo Barnetta skrudde den mellom to engelskmenn i muren (hva gjorde du der, James Milner?!!), og Hart hadde ´glemt´å plassere en forsvarsspiller på første stolpe. Til og med 13-åringene som jeg trener blir forbannet hvis de glemmer det. Dermed ble halvhjertede forsøket til Hart en blanding av håndball og hockeyforsøk som selvsagt ikke fungerte. Og 0-2 var et faktum på Wembley.

Når du da skal stå resten av kampen foran nådeløse engelske fans som krever seier på hjemmebane mot et lag de slo 3-1 borte, ser nok Hart den fremtidige karrieren med Three Lions hengende i en tynn tråd.

La oss håpe han ikke tar en Thomas Myhre. Den frem til da solide, norske keeperen gjorde to grove tabber i en bortekamp mot Tyrkia og kom seg egentlig aldri helt igjen etterpå.

Joe Hart gledet seg vel heller ikke til pressedekningen i avisene dagen etter.