Har du ikke hørt om Tumblr-wave?

Ahh. Nytt år, nye muligheter. Popklikk starter med blanke ark og en tøffing som elsker Aqua og annen fantastisk girl-power-ness.

Men altså først. Tumblr-wave er en musikkmerkelapp som ble drept før den i det hele tatt ble tatt i bruk. Såvidt vi har forstått handler det om en sjanger i grenseland mellom rap og electronica mikset med lette popreferanser. Artistene drar inspirasjon fra mikroblogg-tjenester som nettopp Tumblr og estetikken er tungt influert av popkultur fra 90-tallet. Det høres tøft ut uansett.

Nok hipsterpreik. Poenget her er at selveste frontfiguren av denne sjangeren (som ingen vil vedkjenne seg) er hyperfreshe Charli XCX. Hun er nå plukket ut av Guardian som det som det store nye i 2013. Artisten bruker store deler av tiden sin på nettopp Tumblr hvor hun blant annet lager artige giffer av 90-tallsikoner. Slottsfjellfestivalen fikk besøk av henne i 2012 og forhåpentligvis får vi se mer til Charli i året som kommer.

Redaktøsen faller i allefall pladask når den buffaloskodde popstjernen forteller at hun elsker Teenage Mutant Ninja Turtles, har Cluless som en av favorittfilmene sine og tilber Spice Girls. Dette er vel følelser noen av de fleste av oss kan identifisere oss med.

Sjekk det ut:

Les også:
Har du ikke hørt om Slutwave?
Har du ikke hørt om Oldsploitation?
Har du ikke hørt om Phonography?
Har du ikke hørt om Bronies?

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405