The Spilleliste (16): En aldri så liten opptur

Kvammen & Vaular
Kvammen & Vaular

Popklikk-redaksjonen har tilbrakt store deler av det folk flest i gamledager kalte fellesferien til å stekke ut kroppen, spise, drikke og spille Domino, spillet som aldri går av moten.

Da Popklikk forrige uke besøkte Liseberg på vei hjem fra en kulturell svipptur til Wien, gikk Popklikk-Espen på en skikkelig smell. Etter cirka to minutter i Helix, ”Skandinaviens längsta och snabbaste berg- och dalbana med allt från air time och dubbla accelerationer till 4,3 G-krafter i upp till 100 km/h”, var han så vettskremt at han tilbrakte store deler av dagen med å skrive sitt testamente.

Om vi besøkte Håkan Hellström-utstillingen ”Klubbland” da vi var på Liseberg?

Så klart. En nydelig opplevelse, og en aldri så liten opptur for Espen som ikke hadde åpnet munnen på tre timer.

Den siste uken har vi ikke rukket å få noe ned på papiret, men vi har hørt på veldig mye musikk, det skal vi ha.

Akkurat nå troner Randy Newmans nye plate, ”Dark Matter”, øverst på lista tett etterfulgt av My Darling Clemetines ”Still Testifying”; to album fylt med musikk som for lengst har gått av moten om man skal tro VG-lista og hitlistene til Spotify og Tidal.

Men det skal man selvfølgelig ikke. Begge albumene føyer seg fint inn i kategorien ”dritbra musikk”.

En plate Popklikk-redaksjonen ikke klarer å enes om er Arcade Fires ”Everything Now”, en plate med så store doser disco og elektroniske hjelpemidler at enkelte i redaksjonen for lengst har puttet den i båsen ”trukke det gitt”.

Ellers?

Vel, ellers har vi i kjent stil hørt på musikk med mye power, kall det gjerne powerpop. Ja, også den nye, superfantastiske låta til Josh Ritter, selvfølgelig. Og hva med sammarbeidet mellom Daniel Kvammen og Lars Vaular? Snerten, og ganske så vakkert, spør du oss.

Spilleliste?

Selvfølgelig. The Spilleliste 16 ligger rett under denne setningen og bare venter på at du skal trykke på ”hør på meg da vel”- symbolet.

 

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *