BaLOLtelli!

Skjønnheten og udyret, geniet og pappskallen. Mario Balotelli er litt av en type. Inntil nylig en skjult skatt for alle fotballfans, nå i ferd med å bli hele Europas kjæledegge. Men hvem er han? Her er Popklikks nybegynnerguide til Super-Mario!

Mario Balotelli har lenge blitt ansett som et av Europas største fotballtalenter. Kanskje det aller største. Det er bare det at det aller meste mannen gjør, både på og av banen, har en tendens til å gå galt. Et mislykket opphold i Barcelona bragte ham til Inter Milan, hvor han etterhvert havnet i unåde hos trenerguden Jose Mourinho. Særlig populær hos fansen ble han heller ikke da han i et tv-intervju valgte å posere i  drakten til erkerival AC Milan! Ikke særlig gjennomtenkt, men klassisk Balotelli.

Mannen som i sin tid hentet Mario til Inter, Roberto Mancini, trosset alle advarsler og snappet han opp igjen, denne gang for Manchester City. Der har Balotelli levert varene, både som fotballspiller, skandalemaker og avismagnet. Under 24 timer etter å ha fått hele verdens oppmerksomhet for å sette fyr på eget hus ved å fyre opp raketter innendørs, skåret han to mål da laget hans sensasjonelt slaktet byrivalene Manchester United 6-1. Som fikk manager Mancini til å uttale følgende om fyrverkeristuntet:

«That’s Mario. But that’s why he’s so popular with the supporters – because he is crazy. He is crazy but I love him as a guy. Maybe if you take away that part of him it might take something away from him as a player.»

Det var i denne kampen Mario flekket den nå legendariske t-skjorten med det tydelige budskapet ut til verden, en verden som ifølge Balotelli selv stadig vender seg mot ham i samlet flokk:

Legendarisk ble også Super-Mario på YouTube, da hans mange forsøk på å få på seg en treningsvest ble fanget opp på film:

Etter å ha senket EM-favoritt Tyskland på egenhånd, virker det nå som om Balo endelig er i ferd med å få den respekten han fortjener som fotballspiller. Mannen har unektelig guddomelig talent og karisma, og absolutt alt kan skje når han får ballen. Heldigvis for fotballfansen gjelder dette siste også hver gang mannen åpner kjeften eller kjeder seg på privaten. Fotballen trenger slike typer. Popklikk håper Super-Mario slår til med hattrick mot spanjolene i finalen på søndag, og at han fortsetter å levere underholdning både på og utenfor banen i minst 15 år til!

Visste du forresten at Mario Balotelli i gjennomsnitt har fått tre parkeringsbøter daglig etter at han kom til Manchester City? Og at han kastet dartpiler på juniorspillerne en dag han kjedet seg?

Klikk her for flere fun facts om Super-Mario og for å teste hvor mye Balotelli du selv har i deg!


Publisert

i

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *