Ukens mest dramatiske brudd!

Vi er i sjokk. Hvordan kunne det skje? Og er det sånn at sladrehank fortjener bank? Popklikk har selvsagt alle svarene.
Etter å ha sett siste episode av ”Broen” skjønner selvfølgelig den mannlige delen av Popklikk fremdeles ikke en dritt. At det ikke ble noe momsefjomsing mellom Saga og Martin, var selvfølgelig en enorm skuffelse, men vi har fremdeles trua.
Alt er nå lagt til rette for at sesong tre kan krydres med minst et par hundre mistenkte, et plott hinsides all fornuft og jakten på den mystiske skyggemannen absolutt ingen aner hvem er.
Når det gjelder hva som egentlig skjedde og hvor veien går videre, henvender vi oss nok en gang til vår redaktøse, Elise ”Mother Of Two” Nyborg Eriksen.

-Har du noe som helst sympati for folk som sutrer og føler seg snytt over avslutningen på sesong to?
– Nei. altså nå må folk gudhjelpemeg ta seg et tak. Dette er jo bare en naturlig slutt på en sesong fylt med forvirring. Vi konkluderer likesågodt med at alt kan skje. Jeg var dritforvirret, så jeg var ikke uventet fornøyd. Det eneste håndfaste jeg sitter igjen med er at miljøbevegelsen ikke er noe man skal føkke med. Selv om de kanskje er bittelitt dårlige på selve gjennomføringen av ting. Jeg ser for meg Fredrik Hauge kan bli inspirert, plutselig klikker i vinkel og legge padder i løken på burgeren til folk på Gardemoen. Her har jo også Miljøpartiet de grønne litt å hente. En liten practical joke med noen grisemasker neste gang de blir invitert til Dagsnytt 18. Men jeg har absolutt ikke noe sympati for sutring. Jeg er beinhard. Men med et mykt indre. Som da Victoria harket blod midt i fleisen på Pernille. Da gråt jeg en tåre. Snufs.
(Foto: Nrk.no)

– ”The Mother Of Three”, lissom. Ligger nøkkelen til forståelse bakt inn denne metaforen (hæ?)?
– Kanskje det er en metafor. Der sier du noe. Vi skandinavere er jo stort sett gode i engelsk, men akkurat den der forskjellen mellom three og tree er det mange som tar feil av. Kanskje det er det som er den opprinnelige meningen. At treets mor gjør det. Jorden altså. I Universet. Jævlig godt poeng, kompis. På en måte så opererer jo disse gærningene på vegne av Fjordkloden. Unnskyld. Jeg mener selvsagt jordkloden. Det forklarer jo alt ettersom han skyggemannen som drepte Gertrud umulig kan være trebarnsmor. Såpass skjønner til og med jeg.

– Enkelte representanter fra kultureliten vil sikkert hevde at ”Broen” på en og samme tid er både subtil og sublim. Hva tenker du (hihi-fnis)?

– Jeg sier bare ”Ceci n’est pas une pipe”. De der ute med nok kulturell kapital skjønner hvor jeg vil hen. De andre leser nok ikke Popklikk. Knis.

– Dæven, Gertrud hadde vi aldri tippa på som en del av sammensvergelsen. Er det troverdig at en kvinne med flette dandert over skulderen er en kynisk morder?
– Den fletten fikk jo kaninkokeralarmen til å kime i hodet mitt fra første stund. Tjukke fletter på voksne kvinner = loooooneytoon! Men man kan jo spørre seg: Ble hun crazy før hun giftet seg med en incestiøs brilleslange med en forkjærlighet for sorte høyhalsere, eller skjedde det etterpå? Det kan være dette kom fram i løpet av siste episode, men ettersom jeg er litt for treg i nøtten så gikk det meg hus forbi. På det tidspunktet var jeg nok mer opptatt av at jeg trodde at Gertrud gikk til likhuset (hun gikk til en hangar) for å knerte liklegen som Saga pratet med. Han som fant de folka i syren. Er det bare meg eller var han kanskje nordeuropas dårligste skuespiller?

– Vi vedder tre flasker Pommac og en halv Troika på at Martin ikke drepte Jens? Hva tror du?

– Jeg vedder imot og innkasserer godsaker. Men det var i det hele tatt utrolig skuffende at Martin cracket så hardt på slutten. Bare fordi Mette kastet han ut og han fikk litt halliser. Stakkars Mette, hun var vel drittlei av de arbeidstidene hans. Når det er sagt så ligger det vel i kortstokken at han kommer ut tidlig på grunn av god oppførsel. Ettersom sesong 3 er i anmarsj. Men hvorfor Saga ble en sladrehank, den er litt tøffere å svelge. Hun fortjener bank. Gjorde hun det fordi hun ville at Martin skulle angi henne og den dritten hun hadde gjort? Skjønte hun at det låban til momsefjomsing dersom hun og bamsefar fortsatte å jobbe sammen? Er hun rett og slett bare så langt ute på Hardangervidden at hun handlet uten å tenke? Jeg tror ja, ja og ja.

-Hvilken forbrytelse tror du Saga begikk i forbindelse foreldrene og søsteren?
– Drøye ting. Mørke ting. Jeg tipper på skattesnusk.


– Hvem er den mystiske skyggemannen? Kan det være at eksen til Saga egentlig er et dansk monster?

– Jeg satser mer på han fryktelige movember-purken. Fy fæn. Trodde den fake nøtteallergien hadde felt ham og så kommer han dundrende tilbake og bare roter til alt som en katt som har fått klørne i et Arne & Carlos-garnnøste. Ja, jeg vet han er svensk og morderen snakket dansk. Men come on. Eventuelt kan det jo være en HELT annen person som vi aldri har sett før. Skulle ikke forundre meg. Frekt.


– Du får frie tøyler; gi oss din versjon av sesong tre.

– Sesongen starter med at Martin kommer ut av fengselet i en slags tung, dyster Bleeder-versjon av Egon Olsens klassiske åpningsscene. Saga står klar med den mosegrønne bilen og venter. Han setter seg inn og så blir det klining. Neida. Det blir ikke det. Jeg bare tøyser. Freudian slip. Det blir nok litt mer sutring fra Martin og litt mer iskalde fakta fra Saga. Så kjører vi vel fram og tilbake over broen et par hundre ganger mens masse jævlige og uforklarlige hendelser bare ruller over oss. Gleder meg allerede.

Hva synes leserene om sesongavslutningen? Forvirret? Forbanna?

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1654