Ukens låt #13

I vår nye spalte «Ukens låt» velger Popklikk seg ut en perle fra de siste 70 år med pophistorie. Formålet er å velge ut sanger litt utenom allfarvei slik at våre mange lesere kanskje kan oppdage noen nye favoritter. Nederst i saken finner du en spillelista der låtene blir lagt inn etterhvert som de dukker opp her. 

Ukens låt #13: Junior Brielle: «Säg Aldrig Ditt Namn» (2017)

Dette låter veldig svensk. Ikke bare fordi det synges på det målet, men fordi soundet har den typiske miksen av melankoli, positivitet og fandenivoldskhet. Her kan det høres spor av 00-talls Robyn, 90-talls Kent og 80-talls Hansson De Wolfe United. At det snikes inn et pling plong-parti ala Kygo mot slutten hindrer ikke at dette er en av de mest unike og fengende låtene jeg har hørt. Ved oppdagelsen måtte den gå på evig repeat på Spotify, og det er nok den sangen jeg har hørt flest ganger det siste tiåret.

Junior Brielle er brødreparet David og Gabriel Röhdin fra Östersund som flyttet til Stockholm i voksen alder. I 2018 ble debut-EPen «Blod» gitt ut, og der er ukens låt ett av fem spor (men gitt ut digitalt året før). Til intetanende journalister ble en beholder med egentappet blod sendt ut sammen med plata, og det bidro nok til at de fikk den oppmerksomheten de fortjente. Faktisk ble de belønnet med prisen for årets gjennombrudd i Sverige. Senere har de gitt ut to album, i 2019 og i 2023, og det siste «Domedagsdrömmar» fikk en panegyrisk mottakelse her i Popklikk: Svensk pop-sensasjon – Popklikk.

Hva slags merkelapp skal man sette på musikken til Junior Brielle? En svensk journalist har kalt det «gråtepop». Ikke dumt.

YouTube: Junior Brielle – Säg aldrig ditt namn (youtube.com)

Øyvind Ødegaard
Øyvind Ødegaard
Artikler: 15