Ukens låt #3

I vår nye spalte «Ukens låt» velger Popklikk seg ut en perle fra de siste 70 år med pophistorie. Formålet er å velge ut sanger litt utenom allfarvei slik at våre mange lesere kanskje kan oppdage noen nye favoritter. Nederst i saken finner du en spillelista der låtene blir lagt inn etterhvert som de dukker opp her.

Styva Linan: «Ut i Mörkret»(2023)

Styva Linan er en fersk kvintett fra Gøteborg med kun ett album under beltet: «Dallas». Her er de solid fundert i tradisjonell amerikansk rock med små sidesprang til blues, boogie, folk og country. Samtidig står de klart på skuldrene til den gamle svenske proggen, og albumet er tidligere sterktanbefalt av oss i Popklikk: Sveriges nye yndlinger – Popklikk.

Aller best virker det likevel som om Styva Linan trives i vestkystrocken fra 70-tallet, og det slår ut i full blomst på ukens låt «Ut i Mörkret» (som bare finnes tilgjengelig digitalt). Seks minutter med vellyd og ørebalsam som treffende nok har «Det sista jag behöver är väl LSD» som en bærende tekstlinje. Det bør gjelde i aller høyeste grad også for Popklikks lyttere av ukens låt. Den topper seg med noe så sjeldent som en to minutters gitarsolo, den sløyeste vi har hørt på denne siden av Walter Becker og Don Felder.

Link til YouTube: Ut i mörkret (youtube.com)

En viktig grunn til valget av ukens låt akkurat nå, er at StyvaLinan kommer til Oslo og holder konsert på Kampen Bistro førstkommende fredag 19. april. De har allerede fått ord på seg til å være et av Sverige beste liveband (og det sier ikke lite!). Det skal være billetter igjen: Styva Linan // Kampen Bistro (ticketco.events)

Øyvind Ødegaard
Øyvind Ødegaard
Artikler: 8