Ukens låt #9

I vår nye spalte «Ukens låt» velger Popklikk seg ut en perle fra de siste 70 år med pophistorie. Formålet er å velge ut sanger litt utenom allfarvei slik at våre mange lesere kanskje kan oppdage noen nye favoritter. Nederst i saken finner du en spillelista der låtene blir lagt inn etterhvert som de dukker opp her.

Ukens låt #9: Ola Kvaløy: «No Hideaeay» (2022)

Denne uken skal vi til en uvanlig sjanger: professorpop! Ola Kvaløy er økonomiprofessor og dekan ved Universitetet i Stavanger og professor ll ved Norges Handelshøyskole. En 50-årig vaskeekte akademiker med offentlige verv som medlem av klimautvalg og skatteutvalg. Dessuten spaltist i Dagens Næringsliv. 

Ola har åpenbart en fortrengt popsmed i seg. Han platedebuterte i 2001 som frontmann i Lano Places. De ble a-listet av P3 med «Isolation Street», en drømmepopperle litt i gata til Savoy. 

Så må vi spole frem 21 år og til solodebuten «Any Other Life». Det er et album preget av roligere og tildels litt blodfattige sanger. Men så ikke med ukens låt «No Hideaway». Det er en spretten, leken og melodiøs fest som krydres med falsettkor og gitarer i storslag. Det er ingen stor overraskelse å lese at Morten Abel er medprodusent. Dette er helt på høyde med Abel på sitt beste. Minst!

Øyvind Ødegaard
Øyvind Ødegaard
Artikler: 12