Dagens pop-cocktail

Helgens vorspiel starter du allerede nå med en cocktail som gir deg plenty  å snakke om i festelig lag. For det er nok å ta av i uken som gikk:

(Foto: L-P Lorentz/Bareegilblogg)

– Kjønnskampen står sterkt i norsk kulturliv.

Susanne Sundfør trekker seg som kjent fra deler av Spellemannsprisen fordi hun ikke vil bli nominert i kategorien «Beste kvinnelige artist».

Popklikkredaktøsen gir tommelen opp og siterer gjerne husgudinnen Robyn som sier at hun ikke liker sammenlikningene med Madonna og Lady Gaga. – Det er litt kjedelig å bli sammenliknet med noen bare fordi du tilfeldigvis har en fitte, uttalte hun til Aftonbladet i fjor.

Samtidig proklamerer en annen husgud at han OGSÅ trekker seg fra Spellemann i dag. Egil Hegberg fra Bare Egil Band gir følgende begrunnelse:

Jeg, Egil Hegerberg (40 år) fra bandet Bare Egil Band, ønsker med dette å bekjentgjøre at jeg trekker meg fra nominasjonen til årets tekstforfatter i Spellemannprisen i og med at jeg er nominert sammen med en rekke kvinnfolk. Alle vet at kvinner leser mer, er mer pliktoppfyllende og har høyere krav til egne prestasjoner og dermed har et solid fortrinn som tekstforfattere. Noen av dem behersker sogar britisk! De har også visse fysiske fortrinn.

Han lover imidlertid at han skal prøve å melde seg på igjen dersom han ikke får nok PR ut av stuntet.

Vi prøver i skrivende stund å få en kommentar fra den opprørske Egil.

På en ganske annen kant av landet blir Thomas Espedal festspilldikter. Hvorfor? «Han er en mann som skriver som en kvinne», heter det i juryens begrunnelse.

Hm… Skriver kvinner bedre enn menn? Er menn bedre til å skrive som kvinner enn kvinner selv?

Så!  La oss snakke Ricky Gervais.
Gud som jeg elsker den mannen. Jeg var lenge bekymret for at han hadde solgt ræven sin til Hollywood da han begynte å spille i filmer som Natt på museet 2 og den slags møl.  Boy was I wrong.

Åpningen hans på Golden Globe er jo bare helt fantastisk. Stemningen i salen er fullstendig «Office»-aktig . Se alt han gjorde den kvelden her.

http://www.youtube.com/watch?v=hDh0z_ZeZ60

Gervais holder på med mye rart. En av satsningene hans er showet «An Idiot Abroad». Gervais selv kaller programmet: «The most expensive practical joke I’ve ever done.»

Konseptet er at han og kompisen Stephen Merchant (manageren i «Extras») sender en heller skeptisk Karl Pilkington jorden rundt for å besøke fremmede kulturer.

«Nothing is funnier than Karl in a corner being poked by a stick,» sier Gervais. «I am that stick.»

Se et eksempel fra Kina her:

http://www.youtube.com/watch?v=vPA6-E0b15k

– En ny låt fra R.E.Ms kommende album er lekket på nett.
Vi har tidligere skrevet om tre av de andre låtene fra Collapse Into Now-albumet som kommer den 8.mars.

http://www.youtube.com/watch?v=JGbS01k3Evc

– Over til noe annet. Jeg har lenge siklet på noen skikkelige klogger av merket Swedish Hasbeens.
Jeg ble derfor veldig glad da jeg fikk en pressemelding om at de har gått inn i et samarbeid med H&M og kommer med en kolleksjon til våren til garantert hyggelige priser.

– Tilslutt må jeg be om tilgivelse for det jeg skal vise dere.
Jeg har desverre en liten hang up på den såkalte Octomum. Hun med alle ungene, vet du.  Nå har  har noen svært forstyrrende bilder av henne i en «fetish»-video blitt sluppet på nett. Nei, nei, nei.

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405